PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, 'Maraş olayları'nın yıl dönümü nedeniyle geldiği Kahramanmaraş'ta, "Biz Maraş'a yarayı kaşımak için gelmedik. Biz Maraş'a insanlığa bir katliamı, insanlığa bir suçu hatırlatmak için geldik. Maraş'a gelmemizin sebebi kendi canlarımızı anmak ve bu katliamın sorumlularını ortaya çıkarmaktır" dedi.
19 Aralık 1978 tarihinde kışkırtmalar sonucu Kahramanmaraş'ta yaşanan ve resmi kayıtlara göre 103 kişinin öldüğü olayların 35'inci yıl dönümü öncesi Alevi dernekleri ortak basın açıklaması yaptı. Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Yörük Selim Mahallesi'ndeki dernek binasındaki açıklamaya; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil ve Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili katıldı.
Sorumluların bulunması için kentte bulunduklarını ifade eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, "Biz Maraş'a yarayı kaşımak için gelmedik. Biz Maraş'a insanlığa bir katliamı, insanlığa bir suçu hatırlatmak için geldik. Maraş'a gelmemizin sebebi kendi canlarımızı anmak ve bu katliamın sorumlularını ortaya çıkarmaktır. Bu katliamı Sünni toplumu yapmadı, bizim Sünni toplumuyla bir sorunumuz yok. Bu katliamı devletin gözetiminde, denetiminde ve sorumluluğundaki ırkçı, gerici faşist çeteler yapmıştır" diye konuştu.
Olaylardan kent halkının sorumlu olmadığını belirten Bülbül, "Biz Maraş halkını suçlamıyoruz; Maraş'ın gariban, yoksul, emeğiyle geçinen halkı zihnen ve düşünsel olarak bizimle beraberdir. Onlara dair bir suçlamamız da yok. Katliamın bir numaralı sanığı devlettir. Biz bir yüzleşmeyi sağlamak için buradayız, yarın burada anma programımızı gerçekleştireceğiz. Bizim anma programımız tamamen bir yüzleşme, bir hatırlatma, bir acıyı yaşama ve yitirdiğimiz canları anma çerçevesinde olacak. Maraş olaylarının 35'inci yıl anmasında hiçbir engellemeyle karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Özellikle yetkililerden gerek Maraş dışından gelen, gerekse Maraş içerisinde anma programımıza katılacak insanlarımıza yardımcı olmalarını, yol göstermelerini, engellememelerini, barikat kurmamalarını özellikle istiyoruz. Bu bizim insani bir hakkımızdır" dedi.
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise anma etkinliklerinde Sünni vatandaşları hedef gösterme gibi bir niyetlerinin bulunmadığını söyledi.