ALEVİ dedesi Naci Yüksel, Bursa Zirve Dağcılık, Doğa Sporları Kulübü üyeleri ile Manisa Soma'daki kömür ocağı faciasında en çok madencinin yaşamını yitirdiği İzmir Kınık İlçesi Köseler Mahallesi'ni ziyaret edip, ailelerine 'başsağlığı' diledi, acılarını paylaştı. Yüksel, burada birlik ve beraberlik mesajı da verdi.
Tek tek aileler dolaşan Yüksel ve beraberindekilere AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Yıldız da eşlik etti. Maden faciasında en fazla kayıp veren Köseler köyünün acılarını paylaşmak için geldiğini belirten Alevi dedesi Naci Yüksel, "Alevi, Sünni değil insanlığın ağladığı bir zamanda insanların birbirlerinin yaralarını saracağına inandığım için buradayım. Çok iyi karşılandık. Çok sıcak insanlar güzel sohbetlerimiz oldu. İnanıyorum ki bizler el ele verdikten sonra bu ülkemizde çok şeyleri başarırız. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimizi sayalım, birbirimizi ötekileştirmeyelim, farklılaştırmayalım. İnanıyorum ki dini, dili, ırkı ne olursa olsun insanların birbirlerine ahlaki görevleri vardır. Eğer bizler ahlaki görevlerimizi yerine getirirsek o zaman eşrefi mahluk oluruz eğer ki ahlaki görevimiz dışına çıkarsak insanları eşrefi mahlukun dışına çıkartırız o zaman da birbirimizi ötekileştirerek huzurumuz kaçar" dedi.
"Bizler aynı İslam'ın meyveleriyiz" diyen Yüksel şöyle devam etti:
"Madende 301 kişiyi şehit verdik burada hiç kimlik sormadık. Alevi dedesi olarak ordaki etnik kökeni söylemedim ve cenaze namazını her kişi niyetine kıldırdım. Sünni kardeşlerimizin cenazesini kaldırırken hocamızda 'her kişi' niyetine dedi. Her ikimizde, 'her kişi' niyetine namaz kıldırdık. Yani hepimizin her kişi olduğunu bilmemiz gerekiyor pirimiz hünkar Bektaşi Veli ne güzel söylemiş, 'Bir olalım, diri olalım, iri olalım.' Şayet, bizler, 'Alevi, Sünni' demeksizin kardeşçe yaşamamız halinde başaramayacağımız hiç bir şey olmaz. Kuran-ı Kerim'de yüce rabbimiz bize 'Mümin, müminin kardeşidir. Birbirlerini sevmelerinden başka bir şey istemiyorum' demiş. Biz, mümin kullarız. Bizim, birbirimizi sevmekten başka çaremiz yoktur. Ülkemizi geleceğimizi yarınlara taşıyabilmek için hep beraber çalışmak zorundayız. Bütün, Köseler Mahallesi'ne el uzatmaya, ellerini tutmaya geldim ve yaralarını sarmaya geldim. Mutlu olarak dönüyorum cenabı rabbimden dilerim ki bize bir daha böyle elem, keder, gam, ağrı ve acı göstermesin. Görünür görünmez kazalardan cümlemizi saklasın."
Köseler Mahallesi'nde memnuniyetle karşılanan ziyaretin ardından Yüksel, ilçeden ayrıldı.

(FOTOĞRAF)