Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - CHP Alanya Belediye Başkan adayı Şefik Türktaş, seçilmesi halinde tüm şehit ve gaziler adına ilçeye 'Gazi Mustafa Kemal Paşa' adıyla cami yaptıracağını söyledi.
CHP Alanya Belediye Başkan adayı Şefik Türktaş, seçim projelerini Alanya Kültür Merkezi'nde anlattı. Meclis üyesi adaylarının da tanıtıldığı programa yaklaşık 1000 kişi katıldı. Partililer tarafından omuzlara alınan Türktaş salona alkış ve tezahüratlar eşliğinde girdi.
'GAZİ MUSTAFA KEMAL CAMİ' PROJESİ
'Herkesin Alanyası için biriz, birlikteyiz' başlıklı sunumda bulunan Türktaş'ın 'prestij caddeleri', 'ahtapot üst geçit', 'yayla evleri', 'arkeo park' ve 'Gazi Mustafa Kemal Camii' projeleri dikkati çekti. Daha sonra CHP'nin Alanya Belediye Meclisi adayları sahneye davet edildi. Türktaş, konuşmasının ardından meclis üyesi adaylarıyla birlikte konfetiler eşliğinde partilileri selamladı.
BAŞKA İLLERDE ÖRNEKLERİ VAR
Alanya için hazırladıkları 55 projeyi tanıttıklarını kaydeden Türktaş, projeler içinde en çok alkış alan ve beğenilenin, Cikcilli Beldesi'nde yapacakları 'Gazi Mustafa Kemal Camii' olduğunu söyledi. Türkiye'deki tüm şehit ve gazilerin anısına bu projeyi düşündüklerini kaydeden Türktaş, "Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir gazi olduğunu düşünerek bu ismi uygun gördük" dedi.
İstanbul, Eskişehir, İzmir, Mardin ve Bitlis'te Atatürk ya da Gazi Mustafa Kemal Paşa camileri bulunduğunu anlatan Türktaş, "Bunun bir örneğinin de Alanya'da olmasından gurur duyacağız" diye konuştu.

TE(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)