Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 'Gezi Parkı Dayanışma Platformu' tarafından Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle protesto yürüyüşü yapıldı.
PTT Alanya Şubesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişi ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak Hükümet Meydanı'na yürüdü. Yüzlerini siyaha boyayan ve baret takan temsili maden işçileri de pankart taşıyarak slogan attı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup burada sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı.
'KAZA DEĞİL, CİNAYET'
Grup adına konuşan Eğitim Sen Alanya İlçe Temsilcisi Hüseyin Erdem, Soma'da yaşanan maden kazasında gaz kaçağına bağlı oluşan yangına müdahalede gecikme olduğunu iddia etti. Maden ocağında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını öne süren Erdem, "Soma'da yaşanan bir kaza değil, iş cinayetidir. Soma'da göçük yok, patlama yok ama yüzlerce ölüm var” dedi.
BİBER GAZI 'ÖLÜM' DEMEK
Gezi Parkı Parkı’nın mevcut haliyle korunması için yapılan eylemler sırasında polisin yakın mesafeden biber gazı sıkması sonucu dil kökü kanserine yakalanan ve hastanede tedavi gören Mehmet İstif'in 1 yıldır süren yaşam mücadelesini kaybettiğini kaydeden Erdem, biber gazının 'ölüm' demek olduğunu ve kimyasal silah olarak kabul edilerek yasaklanması gerektiğini dile getirdi. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

TE (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)