Teoman ERİŞ/ ALANYA(Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Türk hamamı fikrinden yola çıkarak 2010'da kurulan 'Aqua City' adlı işletme, bünyesindeki yağmur odası, kar odası, tuz odası, köpük mağarası, rafting nehri, çamur havuzu ve jakuzi gibi unsurlarla farklı bir SPA kültürü oluşturdu.
Acenteler aracılığıyla otellerinden alınan müşteriler, tesiste Türk hamamı, aquapark ve SPA uygulamalarının keyfini yaşadıktan sonra kendilerine ikram edilen Türk çayını içerek otellerine bırakılıyor.
Aqua City Turizm Kompleksi sahibi Ali Orkan, Türk turizminin sadece deniz, güneş ve kumdan ibaret olmadığını, farklı seçeneklerin de bulunduğunu göstermek ve turistlerin daha güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu tesisi kurduklarını söyledi. Yaklaşık 5 yıl önce klasik Türk hamamı fikrinden hareketle, olaya renk katmak ve daha eğlenceli hale getirmek düşüncesiyle farklı bir SPA sektörü oluşturmaya çalıştıklarını belirten Orkan, "Tesisimizde klasik Türk hamamının yanı sıra yağmur odası, kar odası, tuz odası, köpük mağarası, rafting nehri, çamur havuzu ve jakuzi gibi farklı alternatifler sunduk. Bunu aquapark ile renklendirerek hamam kültürümüzü eğlenceli hale getirmeye çalıştık" dedi.
YILDA 60 BİN KİŞİ GELİYOR
Turistlerin artık farklılık aradığına dikkati çeken Orkan, "Hoş vakit geçirmek için özellikle sıcak saatlerde veya haftanın bir gününde değişiklik arayışındalar. Biz de tesisimizde onlara farklı bir alternatif sunuyoruz. Tamamen acentelere yönelik hizmet veriyoruz. Gelen konuklarımız son derece mutlu ayrılıyor. Konuklarımızın transferlerini otellerinden bire bir gerçekleştiriyoruz. Değişik ünitelerimizde hizmetlerini alan misafirlerimize son olarak Türk çayı ikram edip otellerine uğurluyoruz. Tesisimizde bir yaz sezonunda yaklaşık 60 bin kişiyi konuk ediyoruz. Acentelerimizde fiyatlarımız 35-40 dolar civarında seyrediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI