ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, dershanelerin kapatılmasının gündeme gelmesine tepki gösteren bir grup dershane öğretmeni ve öğrenci, Atatürk anıtı önüne tebeşir bırakarak eylem yaptı.
Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına açılama yapan Final Dershanesi Müdürü Nejat Küçük, “Okullar herkese eşit ve kaliteli eğitim sunabilse, dershane tartışmaları olmazdı. Toplumun yüzde 70'i ve hatta sayın Cumhurbaşkanı bile karşı çıkarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershaneleri kapatma isteğindeki ısrarı anlayamıyoruz" dedi.
OKULLARDA YETERLİ EĞİTİM VERİLMİYOR
Eyleme destek veren öğrencilerden Gamze Altuntaş ise dershanelerin kapatılması halinde başarı oranının daha da düşeceğini söyledi. Dershanelerin kapatılmasını istemediğini aktaran Altuntaş, "Okullarda yeterli eğitim verilmiyor. Dershaneler bizim eksiklerimizi kapatıyor. Biz evde ders çalışmıyoruz ama burada çalışıyoruz" diye konuştu.
DERSHANELER BİZİ TAMAMLIYOR
Lise son sınıf öğrencisi Ümit Özdoğru ise "Meslek lisesi öğrencilerine okullarda çok kısa sürede yüzeysel ders veriliyor. Bu açığı dershanede kapatıyoruz. Dershaneler bizim için tamamlayıcı bir unsur. Hükümetin bu kadar sorun varken dershanelerle uğraşması da şaşırtıcı" dedi.
GELECEK KAYGISI DUYUYORUM
Matematik öğretmeni Esra Kamalı da dershanelerin kapatılacağını düşündüğünde kendisi ve çocuğu adına gelecek kaygısı duyduğunu söyledi. Türkiye'de çok sayıda atanamayan öğretmen olduğuna işaret eden Kamalı, "Dershaneler kapatılırsa bunlara bir de dershane öğretmenleri eklenecek. Durumumuz ne olacak bilmiyorum" dedi.
Açıklamaların ardından yaklaşık 200 dershane öğretmeni Atatürk anıtı önüne tebeşir bırakarak eylemi bitirdi.