Teoman ERİŞ/ ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde ekilen binlerce lale, sümbül ve nergis soğanının çiçek açmasıyla park ve bahçeler rengarenk görünüme büründü.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin geçen aralık ayında ektiği 56 bin 400 lale, 15 bin sümbül ve 8 bin nergis soğanı çiçek açtı. Alanya Belediyesi önündeki yeşil alan, Hacet, Mola ve Dinek Kavşağı ile Abdurrahman Alaettinoğlu Parkı'nda açan çiçekler, ilçeyi rengarenk görünüme bürüdü. İlçe sakinleri ve turistler bu renk cümbüşünü fırsat bilerek bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.
NİŞAN FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Nişan hazırlığı yapan bir çift de fotoğraf çekimi için Alanya Belediyesi önündeki yeşil alanı seçti. Damat adayı Adil Koçak, yoldan geçerken gördükleri manzaradan etkilenerek nişan fotoğraflarını belediye önündeki bahçede çekmeye karar verdiklerini söyledi. Sevgi Güler ise "Bu mevsim ve çiçeklerin güzelliği tamamen bütünleşmiş. Herkese nasip olmaz ama bize nasip oldu. Bu doğal güzellikten biz de faydalanmak istedik" dedi.
TURİSTLER DE İLGİ GÖSTERİYOR
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar da "Kasım ve aralık aylarında dikimleri yapılan lale, nergis, sümbül soğanları kente renk kattı. Alanya Belediyesi önündeki 1300 metrekarelik yeşil alanda yeni yürüyüş yolları yapıldı. Bu alana lale figürlü oturma bankları ve çöp kovaları monte edildi. Taş zemin üzerine de lale desenli yer döşemesi ve 2 adet traverten pano konuldu. Çeşitli renklerde lale, sümbül ve nergis soğanları dikildi. Yerli halk ve turistler hem gezinti hem de fotoğraf çektirmek amacıyla yoğun ilgi gösteriyor" diye konuştu.

TE(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)