MUĞLA'nın Ula İlçesi'ndeki Akyaka Mahallesi'nde balıkçı ve tur tekneleri için tehlike oluşturan dalgaların kum doldurduğu liman girişi temizleniyor. Limandan kepçe ile çıkarılan kumlar, römorkör ile Gökova Körfezi Hayıtlı Mevkii'ne taşındı.
Dalgaların getirdiği kumlar nedeniyle sığlaşan, balıkçı ve tur teknelerinin azmaktan denize geçişlerini sağlayan liman girişinin temizlenmesi için yetkililer harekete geçti. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan 2007 yılında izin alınarak Valilik onayı ile yapılan liman temizliği yeniden başlatıldı. 15 Mayıs'a kadar devam edecek olan temizlik ile denizin 20 bin metreküpünde çalışma yapılacak. Liman temizliği için geçen yıl yapılan müracaatlar neticesinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları, Muğla Valiliği ile Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nden izin alınarak limanda tarama başladı. 24 Nisan'da başlayan çalışmaların 10 gün içinde tamamlanması bekleniyor.
Öte yandan Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi'ne üye balıkçılar, kumun taşınarak Hayıtlı Mevkii'ne dökülmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyerek denizin doldurulmasının av yasağı olmayan bölgedeki balıkları öldürdüğünü öne sürdü.

MS(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)