MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, kar nedeniyle yiyecek bulamayan yabani hayvanların yerleşim yerlerine inmesini önlemek için Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine yiyecek bırakıldı.
AKUT Fethiye ekibi, topladıkları et, ekmek ve yemek artıklarını yaban hayvanlarına bırakmak için dünyanın sayılı paraşüt merkezleri arasında gösterilen ve kış mevsiminde kar ile kaplanan Babadağ'a çıktı. Buzlanan yolda araçlar ilerleyemediği için 1600 rakımdan itibaren yola yürüyerek devam eden 11 AKUT üyesi, 1.5 kilometrelik yürüyüş ardından zirveye ulaştı. Yanlarında taşıdıkları yiyecekleri yaban hayvanları için karların üzerine bırakan ekip, daha sonra yaban ördeklerini beslemek için Çalış Kuş Cenneti önünde oluşturulan yapay adaya geldi. AKUT üyeleri elleriyle yaban ördeklerini ve martıları besledi.
AKUT Fethiye Ekip Lideri Ersin Gür, karlı ve soğuk kış şartlarında yiyecek bulamayan hayvanların şehir merkezine inmesine son günlerde sık rastladıklarını söyledi. Yaban domuzu, çakal, kurt ve ayıları şehir merkezinden uzak tutmak için doğal alanlarında beslemek istediklerini anlatan Gür, böylelikle toplumsal yaşamı hayvanlardan, hayvanları da insanlardan korumayı amaçladıklarını belirtti.
AKUT'un tüm Türkiye çapında sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini kaydeden Gür, Fethiye'deki otel ve restoranlarda, artan yiyecekleri doğaya bırakmaya aracılık etmeye hazır olduklarını ekledi.