KARS’a 8 kilometre uzaklıktaki Karacaören köyünde oturan 40 yaşındaki bedensel engelli Durubaba Satılmış, dondurucu soğuklarda akülü tekerlekli sandalyesi ile Kars'a gidip, dönüyor.
İşçi olarak çalıştığı Kars Şeker Fabrikası'nda 4 yıl önce geçirdiği iş kazası sonucu iki bacağını kaybeden bekar Durubaba Satılmış, malulen emekli oldu. O günden sonra akülü tekerlekli sandalyeye mahkum olan Satılmış, evinin ihtiyaçlarını gidermek ya da ziyaret nedeniyle haftada 2-3 kez kent merkezine gelip gidiyor. Akülü tekerlekli sandalye ile 'kar, yağmur ve soğuk' demeden karayoluyla Kars'a gelip giden Durubaba Satılmış, şunları söyledi:
"Evden çıkmadan aküyü iyici dolduruyorum. Kars'a da gelince dernekte şarz yaptırıyorum. Böylece yolda kalma riski olmuyor. Soğuk havalarda lahana gibi kat kat giyiniyorum. Kaşım, kirpiklerim bile buz tutuyor ama tek başıma gelebilmenin gururunu yaşıyorum. Bana 'neden dolmuşa binmiyorsun' diyenlere, 'Bedensel engelliler için dolmuş var da ben mi binmiyorum' diyorum. Şimdilik hayatımdan memnunum."