AKSARAY'ın Ağaçören İlçesi'ne bağlı Kederli Köyü'nde 4 kişiyi ısıran kurt, kuduz çıktı.
Olay, bugün saat 03.00 sıralarında Kederli Köyü'nde meydana geldi. 26 yaşındaki Mevlüt Yiğit, evinin önündeki köpeğin bir hayvanla boğuşma sesini duyarak dışarı çıktı. Köpeğe saldıran kurt bir anda Mevlüt Yiğit'in üzerine atlayarak  boğazından ısırdı. Hafif yaralanan Yiğit, elindeki keserle kurda vurarak kurtuldu. Kaçan kurt daha sonra 60 yaşındaki Elif Sevinç'in evinin önündeki köpeğe saldırdı. Sesi duyup dışarı çıkan Sevinç'e de saldıran kurt, elinden ısırdı. Sevinç de sopayla kendini savunarak kurtuldu. Aç kurt aynı şekilde 45 yaşındaki Baki Gündoğdu ve 70 yaşındaki Meryem Öztürk'ün evinin önündeki köpeklere saldırdı. Gündoğdu ve Öztürk de, kendi köpeklerini köpek sandıkları kurttan kurtarmak isterken saldırıya uğradı. Her ikisi de ısırma sonucu ellerinden yaralandı. O sırada bir köylü av tüfeğiyle ateş ederek kurdu öldürdü.
Kurdun saldırısını duyan Kederli Köyü Muhtarı Dede Açıkel, durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Kurt incelenmek üzere laboratuvara götürülürken saldırıya uğrayan 4 kişi de, hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu.
KURT KUDUZ ÇIKTI
Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapılan incelemenin ardından kurdun  kuduz olduğu belirlendi Bunun üzerine 4 kişi yeniden tedavi altına alındı. Olayı anlatan köy muhtarı Dede Açıkel şunları söyledi:
''Köye inen aç kurt ilk önce Mevlüt Yiğit'in evin önündeki köpeğine saldırmış. Mevlüt de köpek sanıp, kendi köpeğini kurtarmak isterken saldırıya uğramış ve boğazından hafif yaralandı. Kaçan kurt daha sonra diğer 3 kişiye saldırmış. 4 kişinin evi de farklı noktalarda. Kurdun kuduz olduğu anlaşılınca yeniden tedavi altına alındılar.''