'AKSARAY Malaklısı' olarak bilinen çoban köpeği, İstanbul'da düzenlenecek EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda tanıtılacak.
30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde kentin doğal güzellikleri olan Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Tuz Gölü, Kervansarayları ve tarihi camileri açılacak stantta tanıtılacak. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Aksaray ile özleşen 'Aksaray Malaklısı' olarak bilinen çoban köpekleri de fuarda tanıtılacak. Fuara katılacak olan 10'u yavru 12 köpek, bugün Valilik önünde halka tanıtıldı.
Köpeklerin bugün İstanbul'a götüreceklerini ifade eden Aksaray Malaklıları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammet Tıpırdamaz, ''Aksaray tanıtım günlerinde Aksaray Malaklı köpeklerini tanıtmak için yola çıkacağız. Köpeklerimizi fuarda tanıtacağız. Dünyadaki çoban köpekleri içerisinde en büyüğü budur. Tüğ, gerdan ve dudak yapısından büyüklüğü anlaşılmaktadır'' dedi.