İZTANBUL,() İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağmur beklentisi nedeniyle alarma geçtiğini duyurdu.

"METREKAREYE 40 KG YAĞIŞ DÜŞECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR"
AKOM'dan yapılan açıklama şu şekilde:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre İstanbul'un Anadolu Yakası şiddetli yağışın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Gökgürültülü sağanak yağmur öncesinde kısa süreli dolu yağışı da beklenirken, yağmurun bir saate kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların dere yataklarına yakın yerleşim yerleri ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, bodrum-giriş katları gibi kritik noktalarda tedbir alınması gerekmektedir. Metrekareye 40 kg yağış düşeceği öngörülüyor"

"BÜTÜN BİRİMLER UYARILDI"
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, yapılan tahminler doğrultusunda alarma geçerek bütün birimleri uyardı. İtfaiye Anadolu Bölgesinde 28 Grup amirliğinde 179 araç 379 personel, İSKİ 120 Personel 76 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 94 personel 55 araç ile olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yağışlar, Şile, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili olacak. Yağışın öğleden sonra Avrupa Yakasına da geçebileceği belirtildi"

HE