Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi Gültepe Semti’nde yağmur nedeniyle yolda kalan bir araca yardım etmek isteyen 16 yaşındaki Ümit Özkan, diz hizasını biraz geçen, ancak cadde üzerinde çok şiddetli akan sel suyuna kapılıp sürüklendi. Yol kenarında park etmiş bir kamyonetin altına sıkışan ve ayağa kalkamayan Özkan, boğularak yaşamını yitirdi.
İzmir'de öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur sırasında Gültepe semtindeki eğimli olan Boğaziçi Caddesi üzerinde 35 AN 2165 plakalı otomobili arıza yapan Kemal Aykan arkadaşı Ercan Sever'den telefonla yardım istedi. Ercan Sever yanına oğlu Berkay Sever'i ve kendileriyle gelmek istediğini söylediği 16 yaşındaki Ümit Özkan'ı da aracına alarak geldi. Ercan Sever, arızalı aracı kendi aracının arkasına iple bağlayıp çekmeye çalıştı. Ancak daha yukarıdaki Toros semtinden aniden inen sel suları caddeyi nehre çevirdi. Bu sırada Ercan Sever ve oğlu Berkay Sever çevredekilerin yardımıyla kendilerini son anda kaldırım tarafına atıp kurtarırken Ümit Özkan dizi biraz geçen ama çok şiddetli akan sel suyuna kapılıp düştü. Oturur vaziyette suların sürüklediği Özkan yaklaşık 20 metre ileride yolun kenarına park eden 35 V 4573 plakalı kamyonetin altına sıkıştı. Sel suyunun şiddetiyle Özkan bulunduğu yerden çıkamadı, kimse de yardım edemedi. Sular hızını biraz kaybedip yardıma koşanlar Ümit Özkan'ın cesedini kamyonetin altından çıkardı.
Bu anlar cep telefonuyla kaydedilirken, görüntülerde talihsiz gencin sürüklenirken bir elini havaya kaldırdığı da görüldü. Bir süre sonra acı olayı haber alıp olay yerine gelen Ümit Özkan'ın yakınları gözyaşı döktü.
Semt sakinleri her sağanak yağmurda aynı sorunun yaşandığını, belediye yetkililerinin önlem almadığını söyledi. Bir süre sonra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da olay yerine gelip bilgi aldı. Bu sırada bazı vatandaşlar Başkan Pekdaş'a "Görevinizi yapın" diye tepki gösterdi.
Boğaziçi Mahalle Muhtarı Yaşar Çaldan, "Araç yardıma gelmiş. Ancak bu sırada bir belediye otobüsünün geçişi sırasında yarattığı dalga, suyun debisini daha da yükseltmiş. Bu çocuk da sulara kapılarak hayatını kaybetmiş. Biz yaklaşık iki ay önce daha alt kesimde Kuruçay tarafında yapılan yağmur suyu tahliye kanallarının bizim buralara da uzatılmasını istedik. Bu nedenle İZSU'ya dilekçe de verdik. Ancak sonucun ne olduğunu bilmiyorum. İnşallah belediye önlem alır da en azından bundan sonra bu tür üzücü olaylar yaşanmaz" dedi.
Bu arada hayatını kaybeden Ümit Özkan'ın 14 saat önce Facebook sayfasında, "Sonsuzluğa uyumak istiyorum. Allah’ım sen açtın sen kapa" yazdığı da görüldü.
BABA HASTANEDE OĞLU TABURCU
Bu arada olay sırasında çevredekilerin yardımıyla sel sularından son anda kurtarılan Ercan Sever ve oğlu Berkay Sever hastaneye kaldırıldı. Berkay Sever ilk müdahaleden sonra durumu iyi olduğu için ifade vermek üzere karakola götürülürken, babası Ercan Sever’in bir süre daha hastanede tutulacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI