AKDENİZ Üniversitesi Kampusu'nda Uludere'de yaşanan olayın ikinci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen 300'e yakın öğrenci karşılarında özel güvenlik görevlilerini ve Çevik Kuvvet polislerini buldu. Uludere'de 34 kişinin yaşamını yitirmesinden kimsenin sorumlu tutulmadığını söyleyen öğrenciler, hükümeti olayın üstünü kapatmakla suçladı.
Akdeniz Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci Uludere'de yaşanan olayların ikinci yıl dönümü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedi. Siyah bir bezin üzerine ölen 34 kişiyi temsil eden karanfiller bırakan öğrenciler, ellerinde 'Gezi'den Gever'e, Roboski'den Reyhanlı'ya katil devlet her yerde' pankartı açarak yürüyüşe geçti. 'Roboski'ye adalet istiyoruz', 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları atan göstericileri özel güvenlik görevlileri ve Çevik Kuvvet polisleri durdurdu. Hukuk Fakültesi önüne kadar yürümek istediklerini belirten öğrenciler, kendilerine izin veremeyeceklerini söyleyen polise direnmedi.
Göstericiler burada yaptıkları açıklamada, Uludere'de yaşanan olayın ardından bütün yetkililere haber verilmesine rağmen hiçbir yetkilinin olay yerinde inceleme yapmadığını öne sürdü. Köylülerin yaralıları kendi çabalarıyla taşıdığı belirtilen açıklamada, "Katliama dair 48 saat içerisinde ne devlet yetkililerinden ne de yandaş medyadan bir açıklama getirilmedi. Olaydan bir gün sonra helikopter ile bir ekip gönderilmiş, bu ekip katliamdan geri kalan insan ve katır parçalarını toplayıp ateşe vermiş yani delilleri karartmıştır. AKP hükümeti katliamcı geleneklerin sürdürücüsü hatta birebir yürütücü olmuştur" denildi.
Basın açıklaması sloganların ardından olaysız son buldu.