Kamil ATALAY/ MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 1'inci Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması, 17 ülkeden 600'ün üzerinde yarışmacının katılımıyla başladı.
Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) ve Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması'nın açılış törenine, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ümit Yüksel, Avrupa Aşçılar Birliği (EURO TOQUES) Türkiye Temsilcisi Gökhan Tufan, Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Atan, Avrupa Aşçılar Birliği ülke temsilcileri ve çok sayıda otel aşçısı katıldı.
17 ÜLKEDEN 600'ÜN ÜZERİNDE YARIŞMACI
Perşembe Kapalı Pazar yerinde yapılan yarışmada Almanya, Belçika, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Danimarka, İspanya, Yunanistan, Finlandiya, İtalya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, San Marino ve Türkiye'den 600'ün üzerinde aşçı yarışacak. Yarışmacılar, Türk yemeği, balık, kuzu, tavuk, tatlı, pasta, ekmek, dekor düzenleme, en iyi şef, en iyi üniversite, en iyi lise gibi kategorilerde hünerlerini sergileyecek. Yarışmada, ayrıca Türkiye'den ve diğer ülkelerden 17 lise ve 19 üniversiteden öğrenciler kendi kategorilerinde dereceye girmek için mücadele edecek.
YARIŞMA 3 GÜN SÜRECEK
AŞPAFED Başkanı Ümit Yüksel, federasyonlarına bağlı Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği'nin uluslararası nitelikte düzenlediği organizasyona destek verdiklerini söyledi. Yarışmanın 5 Mayıs'ta sona ereceğini belirten Yüksel, "Yarışlar, saat 09.00- 18.00 arasında yapılacak. 20'nin üzerinde kategoride yapılan yarışmada, meslek liseleri, üniversiteler, meslek yüksek okulları, genç aşçılar ve profesyonel aşçılar yarışacak" dedi.
Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Atan ise yarışmanın Akdeniz Bölgesi'nde ilk olduğunu, gelecek yıllarda daha kapsamlı hale getireceklerini kaydetti.

KA(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)