Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - ANTALYA'da İHH, Yeryüzü Vakfı, Birlik Vakfı ve Eğitim Bir-Sen gibi 20'den fazla sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) adına 28 Şubat süreci nedeniyle yapılan açıklamada, "28 Şubat post-modern darbesinden 17 Aralık dost-modern darbesine geçildi" denildi.
Kent merkezindeki Kazım Özalp Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 28 Şubat sürecine ilişkin karikatür ve dövizler taşıyan grup adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, 28 Şubat'ın yeni bir darbenin gölgesinde yaşandığını öne sürdü. Yıldırım, "Ülkesini savunan adam rahmetli Erbakan'dan bugüne, yine ülkesini savunmak zorunda bırakılan Tayyip Erdoğan'a karşı yerli ve yabancı emperyalistlerle işbirliğine giren bir paralel yapının taarruzuyla karşı karşıyayız" dedi.
17 Aralık operasyonunda meşru hükümetin hedef alındığını iddia eden Yıldırım, "Bu darbe girişimi 7 Şubat'ta MİT Başkanı'na darbe girişimi olarak başladı. Akil insanların çözüm sürecindeki çabalarına olumsuz bakıldı. Gezi kalkışmasına destek verildi. 28 Şubat post-modern darbesinden 17 Aralık dost-modern darbesine geçildi. Basılan MİT TIR'ları ve 7 bin kişinin dinlenmesi, hedefin Başbakan Erdoğan'ın kelepçelenmesi olduğu gerçeğini ortaya çıkardı" diye konuştu.
HİZMET HAREKETİ ALANINA ÇEKİLMELİ
17 Aralık operasyonunun küresel ve uluslararası bir operasyon olduğu konusunda görüşlerinin net olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu operasyonla birlikte ortaya çıkan yolsuzluk ve paralel devlet olmak üzere iki iddia vardır ve her iki iddianın da üzerine kararlılıkla gidilmelidir" dedi. Yıldırım, cemaat ile ilgili olarak da "Yılların birikimi, toplumsal teveccüh bir çırpıda kaybedilmek istenmiyorsa hizmet hareketi, paralel yapılanmanın merkez unsuru olduğuna yönelik toplumsal algının oluşmasına kaynaklık teşkil eden tavırlara, söylemlere ve ilişkilerine son vermeli, acilen varoluş gerekçesini oluşturan hizmet alanına çekilmelidir" ifadesini kullandı.
Her türlü vesayete karşı olduklarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
"Son 10 yılda ortaya çıkan iyi gelişmelerin sürmesi adına hükümeti destekliyoruz. Meşru olmayan yöntemlerle yapılan müdahaleyi milli iradeye karşı yapılmış görüyoruz ancak desteğimiz kayıtsız ve şartsız değildir. Hükümetin de desteğimize layık olmasını, rant siyasetini terk edip daha ilkeli bir siyaset anlayışına geçmesini bekliyoruz."

ÖÖ(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)