AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Sekmen, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Erzurum'daki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.
Erzurum Havalimanı'nda cumartesi günü coşku ile karşılanan AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, bugün Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz, Merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut ve partililerle birlikte başta Erzurum Gazetecileri Cemiyeti olmak üzere diğer sivil toplum örgütlerini ziyaret edip başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. Gittiği her yerde Mehmet Sekmen'den övgüyle söz eden Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, partisinin başkan adayı Mehmet Sekmen'in Erzurum için büyük bir şans olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, şöyle dedi:
"Mehmet Sekmen kimdir derseniz tek kelime ile şunu söyleyebilirim ki hizmet insanı ve dava adamı. Çok mutluyuz. Doğduğu topraklara, ata dede ocağına hizmet etmek için dönmüş. Erzurum'a çok büyük hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum. Gönlümüz ve çalışmamız bir olacak."
Diğer bakanlar gibi kendisine de şehrinde Belediye Başkanlığı teklifi edilip, edilmediği sorulan Recep Akdağ, kendilerinden istenen hizmeti yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Tabii ki Başbakan ve diğer arkadaşlarla istişare ettik. Benim icra ettiğim bir takım işler var. Türkiye'de sağlıkta dönüşüm programını dünyanın bir çok ve özellikle de fukara ülkeleri artık Türkiye'nin adı ve sağlık sistemini konuşuyor. Bende bu işlerden çok yoğunum. Son bir ay içinde 7-8 toplantıya katıldım. Başbakanımız ve partimiz Mehmet Sekmen beyefendiyi Erzurum'a aday olarak takdir etti. Şahsen ben bundan son derece mutlu oldum. Çünkü büyük bir tecrebü gelecek. İstanbul'da 3 dönem belediyecilik yapmış olan tecrübeli kardeşimiz kendi şehrine hizmete dönüyor. Birlikte güzel işler yapacağız. Ben bu şehrin insanı kadar vefa duygusu yüksek insan görmedim dilyebilirim Bu şehre hizmet etmek bizim için şereftir."
Demokrasinin yerelden başladığını vurgulayan Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen ise, "Belediye, her şeyin anasıdır. Kapımızda her hizmet için bize başvurun yazacak. Biz şehrin A'dan Z'ye kadar herşeyi ile ilgileneceğiz. Beyaz masa kuracağız. Bunların takibi oradan yapılacak. İlçelerdeki çalışmaları da yakından takip edeceğiz. Altyapı, su, kanalizasyon ile yağmur suyu kanalları ve arıtma benim çok önem verdiğim şeydir. Bir yıl hazırlık süremiz olacak. Sonra hizmetler ard arda gelecek" dedi. Erzurum Gazeticileri Cemiyetinden çıkarak kol kola giren Akdağ ve Sekmen partililerle birlikte bir süre karda yürüyüp Lala Paşa Camii'ne giderek öğle namazını kıldı. Recep Akdağ, karla kaplı merdivenden destek almadan çıkarken uzun süre İstanbul'da yaşayan Mehmet Sekmen ise milletvekili Adnan Yılmaz'dan yardım aldı.