DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde, MHP'nin seçimlere yaptığı itiraz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nca reddedildi. MHP İlçe Başkanlığı, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
MHP İlçe Başkanlığı dün Akçakoca İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak sonuçlara itirazda bulundu. Akçakoca'da resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti'nin adayı Cüneyt Yemenici 5 bin 391 oy, MHP'nin adayı Mehmet Okan Yanmaz 5 bin 145 oy, mevcut belediye başkanı ve CHP'nin adayı Fikret Albayrak ise 3 bin 896 oy aldı.
MHP Akçakoca İlçe Başkanı Şeref Çolak, dün İlçe Seçim Kurulu'na verdiği dilekçede 59 sandığın sayılmasını isteyerek, "1015 sayılı sandıkta yapılan yanlış sayım nedeniyle sandık görevlimizin itirazı sonucunda düzeltme yapıldığı, aynı hataların diğer sandıklarda da yapılacağını düşünerek, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oylarının 1 ve 59'uncu sandığa kadar tekrar sayılması" ifadelerine yer verdi.
Bugün öğleden sonra toplanan Akçakoca İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı oy çokluğu ile MHP'nin itirazının reddine, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz etme yolunun açık olmasına karar verdi. MHP Akçakoca İlçe Başkanı Şeref Çolak, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurduklarını belirterek, "Biz bu konuyu gerekirse Yüksek Seçim Kurulu'na kadar götüreceğiz" dedi.

AY(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)