TÜRK Kızılayı'nın bir ürünü olan Kızılay Maden Suyunun şişesinde ve etiketinde yapılan tasarımsal değişiklik nedeniyle kamuoyunun bir bölümünde oluşan olumsuz tepkilere cevap vermek adına bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Maden Suyundaki değişimin nedenleri ve Türk Kızılayının değerleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Kızılayı Genel Merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısına Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın yanı sıra Genel Sekreter Ulviye Turgut, Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Akar ve Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek katıldı. Kızılay Maden Suyu ile ilgili özellikle sosyal medyada oluşan gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Akar, eleştirilere cevap verdi.

ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKILIYOR

Kızılay Mineralli Su İşletmelerinin, 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kızılayına hediye edildiğine değinen Akar, bu tarihten itibaren ürünün Kızılay Maden Suyu olarak tüketicinin beğenisine sunulduğunu söyledi. Atatürk’ün mirasına en iyi şekilde sahip çıkıldığını belirten Genel Başkan Akar, tasarımsal değişikliğin kamuoyu algısı neticesinde gerçekleşen, nostaljik şişeye dönüş olduğunu kaydetti.

2004 yılında kendisinin de onayıyla Türk Kızılayı isimin ve logosunun kurum genelinde tercih edildiği ifade eden Akar, bu logonun Maden Suyu etiketlerinde de kullanılmaya başlandığını belirtti. Tüketicilerin bu ürünü "Kızılay Maden Suyu" ismi ile benimsediğini ve satın alırken bu isimle talep ettiğine dikkat çeken Akar, profesyonel pazarlama uzmanlarının araştırma ve görüşleri doğrultusunda böyle bir dönüşüm gerçekleştirildiğini söyledi.

KURUMSAL İSİM TÜRK KIZILAYI

Kurumun adının Türk Kızılayı olduğunu ve bu konuda kesinlikle bir değişimin söz konusu olmadığa dikkat çeken Akar, "Bizim ismimiz Türk Kızılayı. Bu isim ve logo altında ülkemizde ve tüm dünyada başarılı çalışmalar gerçekleştirmekten, insani yardımda küresel bir aktör olmaktan gurur duyuyoruz. Biz bir insani yardım kuruluşuyuz, Kızılay Maden Suyu ise kurumumuzun yardım çalışmalarına hizmet eden ticari bir marka. Maden Suyumuzdan elde ettiğimiz tüm geliri afet ve sosyal yardım çalışmalarımızda kullanıyoruz. Bu özelliğimiz ile belki de dünyada tekiz" şeklinde konuştu.

İYİLİK İÇİN KIZILAY İÇİN

Toplumun tamamını kucakladıklarını tüm siyasi görüşlere, tüm ideolojilere eşit mesafede durduğunu ve hiçbir ayrım yapmadıklarını ifade eden Akar, Türk Kızılayının isminin siyasi tartışmaların içerisine çekilmemesi gerektiğini söyledi. Kızılay Maden Suyunun nostaljik şişelerini de basın mensuplarına tanıtan Akar sözlerini, Kızılay Maden Suyunun sloganı olan "İyilik İçin Kızılay İçin" sözleriyle noktaladı. (MV)