Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'ne bağlı (UNESCO) Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nin (ICOMOS) Akdeniz Alt Komitesi CIVVIH, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde toplandı.
ICOMOS'un alt komitesi olan CIVVIH'in '21'inci yüzyılın Akdeniz'inde surlarla çevrili liman şehirlerinin alanları, değerleri ve mekanın ruhu' konulu çalıştayının açılışı Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı. CIVVIH Akdeniz Alt Komitesi Başkanı Sofia Avgerinou Kolonias, ICOMOS Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nur Akın, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Alanya Arkeoloji Müzesi Müdürü Seher Türkmen ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Alanya Kalesi tanıtıldı.
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Alanya Arkeoloji Müzesi Müdürü Seher Türkmen Alanya Kalesi'nin tarihini ve arkeolojik özelliklerini anlattı.
AMAÇ MİRASIN KORUNMASI
CIVVIH Akdeniz Alt Komitesi Başkanı Sofia Avgerinou Kolonias ise bugüne kadar 5 bilimsel toplantı düzenlediklerini ve Alanya'da 6'ncı kez bir araya geldiklerini söyledi. Farklı kültürlerin buluşma noktası olan Alanya'da birçok medeniyetin canlı izlerinin mevcut olduğunu belirten Kolonias, "Ortak kültürel mirasın korunmasını ve tarihi şehirlerin yaşanabilirliğini geliştirmeyi amaç ediniyoruz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Alanya Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden akademisyenler, yarın düzenlenecek toplantıyla çalıştayı tamamlayacak.

TE(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)