Cem TURSUN / İSTANBUL, () AKABE Kültür ve Eğitim Vakfı yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup, 7 bin kişinin dinlendiği iddialarına konu olan soruşturmayla ilgili eylem yaparak suç duyurusunda bulundu.  Yaklaşık 5 yıldır savcı Zekeriya Öz'ü koruyan polis memuru, Mustafa İslamoğlu'nun koruması olarak basın açıklamasında görüntülendi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayının önündeki alanda toplanan grup adına açıklama yapan Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuhi Günay, dinlemelerin insanlık suçu olduğunu belirtti. Günay'ın ardından ise Vakfın kurucusu Mustafa İslamoğlu da bir konuşma yaptı. İslamoğlu, "Mahremiyetimize uzanan bu eller cezasız kalmamalı zira bizler bunu inancımız açısından haram bir fiil olarak görüyoruz hem de bu ülkenin özgür vatandaşları olarak mahremiyetimizin saygınlığına el uzatılmamasını istiyoruz. Devletin görevi budur. Vatandaşın mahremiyetine tecavüzü önlemektir. Bizler hayali bir örgütün üyeleri yapılmışız. Ama böyle bir örgütü bilmiyoruz. Bütün bu insanları bir kazana atıp bundan bir terör örgütü çıkarma cambazlığını kim yaptıysa onun yakasına yapışmalı ve hukukla cezasını vermeli. Umarım bu ülke manevi bir terör havası yaşamasından kurtarılır" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU
Başta Mustafa İslamoğlu olmak üzere vakıf üyesi onlarca kişi dinleme listelerinde bulundukları iddiasıyla hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dilekçede, 'İlgili olduğu tespit edilecek tüm adli ve idari kamu görevlileri' hakkında "Hukuka aykırı dinleme, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye/yönetici olmak, görevi kötüye kullanmak, iftira, suç uydurma" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN ESKİ KORUMASI
Bu arada yaklaşık 5 yıldır savcı Zekeriya Öz'ü koruyan polis memuru Mustafa İslamoğlu'nun koruması olarak basın açıklamasında görüntülendi. Polis memuru Savcı Zekeriya Öz'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevinden alınmasından bir süre önce koruma polisleri değiştirilmişti.

CT (MK) (FOTOĞRAF)