Nedim KOVAN/GÜLYALI (Ordu), () - AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın belgeselinin hazırlandığını belirterek, "Aynı zamanda havalimanı 5 kamerayla izleniyor. Sayın Başbakanımız da Ankara'da bu havalimanı inşaatını internet üzerinden bilgisayarda izliyor" dedi.
Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Gülyalı İlçesi'nde temeli 3 yıl önce atılan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının alt ve üst yapı çalışmasının aralıksız devam ettiğini söyledi. Yaklaşık 290 milyon TL'ye mal olacak olan havalimanına 138 kamyonla günde bin 600 seferle 65 bin bin ton taş taşınarak denize döküldüğünü ve 60 metre genişliğinde piste dökülmeye başlayan 5 santimlik 'stone mastic' asfalt çalışmasının da devam ettiğini belirten Fatih Han Ünal, Gülyalı Kaymakamlığı'nın da havalimanının belgeselini hazırlamak için çalışma başlattığını kaydetti.
Havalimanının Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olduğunu, bu nedenle önem arz ettiğini belirten Ünal, "Havalimanının her aşamasının bir belgesele çevrilmesini talep ettik. Gülyalı Kaymakamlığımız bu konuda çalışmaya başladılar. Havalimanı 5 kamerayla takip ediliyor. Bu işi ne kadar ciddiye aldığımızı gösteriyor. Bu çalışma aynı zamanda Ankara'dan Bakanlık binasından, bakanımız, ilgili genel müdürümüz, müsteşarımız tarafından da takip edilebiliyor. Onlar da bilgisayarından anlık olarak canlı olarak çalışmaları görme imkanına sahip oluyor" dedi.
Karadeniz'de uçak trafiğini artıracak Türkiye'nin en prestijli projelerinden olan Ordu-Giresun Havalimanı'nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiğini anlatan Ünal, "Burada çalışan bir ekip var ama işin ciddiyetinin anlaşılması açısından aşama aşama yakın takibin yapılması bakımından önemlidir. Bizim vatandaşımız Ak Parti döneminde hızlı bitirilen inşaatlara alıştı ama bir de buna alışacak, kamerayla incelenen inşaatlar var. Başbakanımız da Ordu'yu yakınen takip ediyor. Bunu bütün vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Başbakanımız da bilgisayardan havalimanı inşaatını takip ediyor canlı izliyor. Bu Türkiye'nin prestij projesi. Karadeniz'in özellikle uçak trafiğini artıracak Türkiye'nin dünyaya açılan uluslararası havaalanlarından bir tanesi olacak. Karadeniz'e turist getirecek havalimanlarından bir tanesi olacak" diye konuştu.
Fatih Han Ünal, Ordu-Giresun Havalimanı'nda alt yapı çalışmalarının da 29 Ekim tarihine kadar tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI