AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dinlemelerle ilgili olarak, “Telefonumuz dinleniyor mu, videoya çekiliyor muyuz?' diye, gizli kamera ararken, şaşıya çevirdiler bizi” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında dün akşam saatlerinde Muğla’nın Bodrum’a İlçesi’ne gelen Süleyman Soylu, partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Soylu, ilk olarak partisini Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki seçmi ofisinin açılışını yaptı. Burada partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan’a destek istedi. Partililere de seslenen Soylu, Türkiye demokrasi ve Cumhuriyet tarihinin önemli seçimine doğru gittiğini belirtip, “Seçimlerde verilecek karar Türkiye’nin ilk 10 büyük devlet arasında olması konusundaki en önemli karardır. Bu karar Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 vizyonuna ulaşmasında verebileceği en önemli karardır. Ülkemizin üniversitelerinin dünyanın ilk 100 üniversitesinde 5 üniversitesi olması konusundaki en önemli karardır. Türkiye’nin modern ipek yolunu ihya ve inşa etmesinde verebileceği en önemli karardır. Tarihimizin, misyonumuzun, bize bırakılan büyük mirasın geleceğe aktarılmasında verilebilecek en önemli kararlardan bir tanesidir. Ya eski Türkiye ya da yeni Türkiye kararı vereceğiz” dedi.
“21’İNCİ ASIR TÜRKİYE ASRI OLACAKTIR”
Partisinin hizmetlerini de anlatan Soylu, “21’inci asra iyi başladık. İnsan kaynağımıza iyi yatırım yaptık. Yarına güvenle bakan bir Türkiye, 237 ülkeye ihracat yapan bir Türkiye. Bu yeni Türkiye’de, benim ülkemde devlet insanların parasını faize vermiyor. Bugün devletin 100 lirasının 86 lirası faize gitmediği için ülkemin engellilerine, 'Sen çaresizsin, yalnızsın' denilmedi. Tam tersine o faiz lobilerinin gözüne baka baka 589 bin engelliye, 'Vatandaşımsın, seni yalnız bırakmayacağım' dedi. Bu yeni Türkiye’de 1 milyon bilgisayar okullara gitti. Türkiye’ye tahammül edemiyorlar. Yere diz çöken bir Türkiye değiliz. Dün başkalarından kiraladığımız uydulardan istihbarat alıyorduk. Şimdi ay yıldızlı Göktürk var. Türkiye’yi kıskanıyorlar. 21’inci asır bir Türkiye asrı olacaktır. Bu ülkeye 1 yılı aşkın süredir terörden dolayı şehit gelmiyor, hazmedemiyorlar. Türkiye’yi karıştırmaya, ekonomik siyasi istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bu ülkede 1 yıldır analar ağlamıyor. Yavuklular, yavuklularını askere gönderirken acaba gelecek mi gelmeyecek mi diye endişe etmiyorlar.”
“ŞAŞIYA ÇEVİRDİLER”
Telefon dinlemeleriyle ilgili ise Soylu, şunları söyledi:
“Siz ülkemin geleceğini tehlikeye sokacaksınız,insanları tehdit edeceksiniz, şantaj yapacaksınız, kasetler ortaya koyacaksınız. 'Telefonumuz dinleniyor mu, videoya çekiliyor muyuz?' diye gizli kamera ararken, şaşıya çevirdiler bizi. 30 Martta bize muameleyi reva görenlere bu millet hesabını soracak. Nereye gönderdiniz o dinlemeleri. Bir milyon kişi dinlendi bugün. Kimin elinde şimdi onlar. Hangi istihbarat örgütünün elinde, hangi anlayışın önünde. Türkiye’min geleceğinde benim bir diplomatımın önüne bu anlayışı koyarlarsa ya ülkemin geleceğiyle ilgili o diplomat korkusundan mahrem hayatının, özel hayatının dışarı çıkmasından endişeyle ülkenin aleyhine bir karar verirse bunun bedelini kim ödeyecek dostlar. Bu bir milli güvenlik sorunudur.”
SOYLU’NUN ZOR ANLARI
Soylu, konuşmasının ardından partililer hep birlikte seçim şarkısını söyledi. Bu sırada sırada seçim koordinasyon merkezinin terasındaki ateş şelalesi gösterisi nedeniyle Soylu, zor anlar yaşadı. Rüzgarın etkisiyle ateş şelalesinin külleri gözüne kaçıp, başına gelmesi üzerine Soylu, elleriyle başını korumaya çalıştı. Kıbrıs Gazisi Mehmet Müştü, seçim şarkısının söylenmesinin ardından Soylu’nun yakasına Türk Bayrağı rozeti taktı.

OU(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)