Cem ULUCAN/AYDIN, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, muhalefet partilerinin liderlerini eleştirerek, “MHP ve CHP’li kardeşlerimiz sadece koltuk uğruna Türkiye’nin bekasını tehlikeye atan liderleriniz var. Bu liderlerinize itimat etmeyin” dedi.
Aydın'da partisinin belediye başkan adayları ve milletvekilleriyle basın toplantısı yapan Süleyman Soylu, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir darbe olduğunu iddia etti. Söylu, şunları söyledi:
"Şimdi çok net anlaşılıyor ki, 17 Aralık darbesiyle Türkiye’deki kurumları felç etmek, hukuku felç etmek, demokrasiyi felç etmek ve 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin ortaya koymuş olduğu gerekçeyle birlikte TBMM’nin bütün hükmünü ortadan kaldırmaya yönelik ağır, alçak ve demokrasi tarihimizde görülen silahsız, kansız ama milleti devreden çıkartan bir darbenin adıdır, 17 Aralık."
“BANKA OY DEĞİL, MEVDUAT TOPLAR”
CHP’nin artık sadece kendi örgütleriyle değil, adını vermediği bir bankanın da CHP teşkilatı gibi çalıştığını iddia eden Soylu, "Her çalışana CHP’ye 10 oy ve müdürlerinin CHP’ye 100 oy getirmesi hedefi veriliyor. Eğer CHP’ye oy vermeyeceklerse işleriyle tehdit ediyorlar" dedi. Bu yapılanan müslümanlıkla, dinle insanlıkla ilgisinin bulunmadığını söyleyen Soylu, iddialarını şöyle sürdürdü:
"Bir banka oy toplar mı? Mevduat toplar, müşteri toplar. 'Sigorta' şifresi altında her türlü şeyi yapıyorlar. O bankanın genel müdürü bana 'Yalan söylüyorsun' desin. Onu doğduğuna pişman ederim. Yazıklar olsun. Biri çıkıp bir şey desin, bakın bakalım karşılarına nelerle çıkacağız. Ayıptır, günahtır, yazıktır. İş adamlarına, siyasetçilere ve devlet adamlarına şantaj yapacaksınız, ondan sonra yaptığınız şantajlarla herkesi sindireceksiniz, Türkiye’nin holdinglerini bir şekilde etrafınıza toplayıp yargı kararları üzerinden hepsini kendinize mahkumiyetini sağlayacaksınız, ondan sonra da bu ülkede dinden, imandan, hoşgörüden ve diyalogdan bahsedeceksiniz. Foyanız meydana çıktı."
“KUCAKTAN KUCAĞA GEZİYOR”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan Erdoğan’ı 'diktatör' olmakla suçlamasına tepki gösteren Soylu, şunları söyledi:
"Baş yalancı olan Kılıçdaroğlu gibi bir ana muhalefet lideri olursa, Türkiye’de kimin kucağına oturacağı belli olmayan, kucaktan kucağa gezen bir ana muhalefet lideri olursa böyle olur. Bir gün bakarsınız İstanbul lobisinin kucağında, bir gün kendisini cemaatin üst kadrosu olarak tanımlayan, Yargıtay, Danıştay ve istihbarattan pay isteyen, bunları, 'Ben yöneteceğim' diyenlerin kucağında, bir gün bakarsınız bilmem hangi elçinin kucağında. Böyle bir ana muhalefet lideri olursa, kucaktan kucağa gezen bir ana muhalefet lideri olursa, Cumhuriyetin temel ilkelerinden bir haber, samimiyetsiz bir ana muhalefet lideri olursa elbette bunlar olur.”
“LİDERLERİNİZE İTİMAT ETMEYİN”
Demokrasinin başkenti dediği Aydın’dan CHP ve MHP’lilere seslenmek istediğini kaydeden Soylu, “MHP ve CHP’li kardeşlerimiz, sadece koltuk uğruna Türkiye’nin bekasını tehlikeye atan liderleriniz var. Bu liderlerinize itimat etmeyin. Dün kaset ve şantajlardan bir şekilde dert yanıp, bugün kasetlerin, montajların, şantajların sözcülüğü yapan ve Türkiye’de sabahtan akşama kadar insanımıza umutsuzluk aşılayan bu insanlara itimat etmeyin. Bunlar bir ülkenin Başbakanının ölen annesine hakaret edebilecek kadar düşük seviyede, alçak ve namussuz insanlardır. Sözümüzün hiç esirgenecek yeri yok. Olamaz böyle bir şey. Ahlaksız adam. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında olması bir zuldür. Siyaset adına, demokrasi adına zuldür. Seviyesiz adam."

CU(İÖ/AK) (FOTOĞRAFI)