"PARTİSİNİN BAŞKAN ADAYI İÇİN OY İSTEDİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yenice'nin ardından geçtiği Çan ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Soylu, beraberinde, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu ve partisinin Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, Çan İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Deniz ile birlikte ilk olarak Çan'da tekrar aday gösterilen Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'yu makamında ziyaret edip, bir süre görüştü.

Çan Belediyesi'ne giriş ve çıkışta belediye çalışanları ile de selamlaşarak hal hatır soran Soylu, daha sonra AK Parti Seçim Bürosu'na geçti. Soylu burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmiş dönemde yaşadıkları sorunları ile AK Parti dönemi öncesi Türkiye'nin durumuna değindi.

Soylu, 17 Aralık'ta, Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine, zenginleşmesine, sadece koltuk uğruna, Türkiye'nin bekasının ve Türkiye'nin geleceğinin tehlikeye atılmaya çalışıldığını belirtip, "Bugün Türkiye'de yaşananlar sadece Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başına gelmedi. Geçmişte Hasan Polatkan'ın, Demirel'in, Adnan Menderes'in başına da geldi. Tansu Çiller için Alman gazeteleri manşet attı. Bu ülkeyi yönetenler, büyük iftiralarla karşı karşıya kaldı. Sizden o kadar güçlü bir ses istiyorum ki, önümüzü kesmeye çalışanlar, tuzak kuranlar tırsıp kaçsınlar, Başbakanımız Tayyip Erdoğan bu sesi, bu kuvveti duysun da sizlere en iyi hizmeti yapsın, milleti için en güzel işlere imza atsın. 30 Mart akşamı bu güzel adamı, değerli Çan Belediye Başkanımızı ve adayımız Abdurrahman Kuzu'yu tekrar başkan olarak aramızda görelim" diye konuştu.

Soylu, 2015'te Çanakkale'nin uzun bir zamandır beklediği boğaz köprüsünün de yapımına başlanacağını da belirtip, "Çan Belediyesi'nde arkadaşımız Abdurrahman Kuzu'ya hizmet yapabilme şansını verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. 30 Mart'ta sizden tekrar güç istiyor, destek istiyor. Abdurrahman başkanın söylediği Ankara'ya emirdir. Bunu biliniz" dedi.

Şaban KARAKAYA / ÇAN(Çanakkale),()

ŞB(YY/SSA) (FOTOĞRAFLI)