BELEDİYE BİNASINA FİLİSTİN BAYRAĞI
Belediye sosyal tesislerinde İsrail ürünlerinin satışını yasaklayan Kepez Belediyesi, ayrıca billboardlara kınama afişi, belediye binasına Filistin bayrağı astı.
Kepez belediye binasının ön kısmının sağ tarafına Türk bayrağı, sol yanına Filistin bayrağı, ortaya ise 'Müslüman kardeşlerimizin katillerini lanetle kınıyoruz' afişi asılarak, İsrail protesto edildi. Başkan Hakan Tütüncü, İslam coğrafyasının çok acı bir zamanı yaşadığını belirtti.
İsrail'in, Gazze'de yaptığı katliam karşısında sessiz kalınmaması gerektiğine işaret eden Tütüncü, şöyle dedi:
“Bugün, zalime karşı yüksek sesle konuşulması gereken bir dönemdeyiz. Bu dönemde zulme rıza gösterenleri, zulme sessiz kalanları tarih de insanlık da milletimiz de unutmayacaktır. Bu katliam karşısında suskunlardan olmamalıyız, diye düşündük. Kendi tepkimizi ortaya koyabilecek faaliyetler yaptık."
BAŞKANLARA BOYKOT ÇAĞRISI
İsrail'in, Filistinlilere uyguladığı zulümden rahatsızlık duyanların tepkisini ortaya koyması gerektiğine değinen Başkan Tütüncü, “Bu katliam karşısında sessiz kalmamalıyız. Biz iftar vakitlerinde sıcacık çorbalarımızı içiyoruz. Sıcacık yataklarımızda yatıyoruz. Her türlü konforumuz var. Bizim yavrularımız kuş tüyü yataklarda yatıyor, ama Filistinli kardeşlerimiz insanlara reva görülemeyecek hatta ve hatta hayvanlara bile reva görülemeyecek bir tutuma maruz kalıyor" diye konuştu. Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla birliğe üye belediye başkanlarına İsrail'e karşı boykota katılmaları çağrısında bulundu.

FOTOĞRAFLI