Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, yıllardır bazı kesimlerin Kürt ve Türklerin kanı üzerinde siyaset yaptığını, artık buna müsade etmeyeceklerini söyledi.
AK Parti Hakkari il Örgütü tarafından Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayip Erdoğan'a destek amaçlı düzenlediği 'Danışma Meclisi' toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile 150 civarında partilinin katıldığı toplantı içinr salona AK Parti bayrakları ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ın posterleri asıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Filistin'de dünyanın gözü önünde bir vahşete tanıklık ettiklerini belirterek çözüm sürecine değindi. Gül, 1990'lı yılların Türkiye için karanlık bir dönem olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Hakkari'de 1990'lı yıllarda terörün, JİTEM'in, karanlık ellerin en yoğun olduğu günleri yaşadık. Fakat Türkiye'nin Hakkari'nin en karanlık günlerini sizler yaşadınız. Gerginlik içerisinde, çocukların dağlara çıkarıldığı, dağlarda asker cesetlerinin geldiği, annelerin ağladığı günleri yaşadınız. Bugün bu çözüm süreci ile birlikte Hakkari dağlarına bahar gelmiş. Hakkari'nin yanı başındaki Sümbül dağı eteklerindeki yaylalarda insanlar huzur içerisinde yaşıyor. Ülkemizin dağlarına bahar gelmiş. Bu baharı sizler yıllar sonra hissettiniz ve bu huzuru yaşıyorsunuz. Bunun temel sebebi 30 yıldır devam eden bu terör hadisesinin, güvenlik meselesiyle değil de, birlik ve beraberlik projesi içerisinde çözülmesiydi. AK Parti'nin bir projesidir. Daha fazla öldürerek, daha fazla kan dökerek sanki böyle çözüm olacakmış gibi bir politika değil de, biz daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla insan özgürlüğü dedik. Anneler ağlamasın dedik. Kürt anneye dedik ki, anneciğim ağlama. Türk anneye de dedik anneceğim sen de ağlama. Çünkü bu kandan beslenen siyaset rantçılarına dur demenin vakti geldi. Artık herkes ellerini kan çanağından çeksin ve insanı yaşatalım ki, devlet yaşasın anlayışıyla bu hadiyesi bitirdik. Kan siyaseti sona erdi, dedik. Hamd olsun iki yıldır bir Kürt annesi de, bir Türk annesi de ağlamıyor. Artık bundan böyle hiçbir anne ağlamayacak ve bunun üzerinden siyaset de yapamayacak."
Yıllardır ülkede Kürt varlığını inkar eden anlayışların olduğunu da anlatan Gül, Kürt ve Türklerin kanında beslenen statükocuların da önlerine engeller koyduğunu, ancak bu engellere rağmen çözüm sürecinin devam ettiğini belirtti. Gül, "Kol kola bir arada olan Türküyle, Kürdüyle kimseyi ayırmayarak, bu taşın altına elimizi koyduk, kalbimizi koyduk ve inşallah bu birliğimizi bin yıl daha kimse bozamayacak. Hakkarili bütün arkadaşlarımız bu süreçten memnun. Çözüm sürecini Hakkari'de, Yozgat da, Bilgöl de, Altalya da sahiplendi. Artık Hakkarili anneler de, Diyarbakır'daki anneler de bu sürece sahip çıkmıştır. Bu annelerin önüne hiç kimse geçemez"dedi.
Gül, çözüm sürecini baltalamak ve bitirmek isteyenlerin de olduğunu belirterek, "Bu süreçten rahatsız olanların aslında bir devlet içerisinde başka bir devletin kurma çabalarıdır. Ve birileri bu sorun, bu kan devam etsin diye maalesef oyunlar ve kumpaslar kurmaya çalışıyorlar. Bu süreç millete mal olmuştur. Neye mal olursa olsun artık Türkün de , Kürdün de kanı üzerinde hiç kimse siyaset yapamayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI