Taner BAYAR/BOLU, () - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Gezi olaylarından itibaren Türkiye’deki bazı unsurların Suriye’de ki El Kaide ve El Kaide ile bağlantılı birçok unsuru desteklediğini söyledi. Ercoşkun, "Maalesef politika üretemeyerek bunun üstünü bu şekilde örtmeye çalışan organizasyonlar var. Bu hainler 17 Aralık ve 25 Aralık ile beraber bu işi daha da öteye götürmeye çalıştılar" dedi.
Bolu’da bir kafede basın toplantısı düzenleyen Ercoşkun, Türkiye’nin çok hassasiyetle değerlendirilmesi gereken bir süreçten geçtiğini söyleyerek, "Gerek Uluslararası kamuoyu gerekse bölgedeki tüm etkenlerle bu hassasiyetin göz önüne alınarak hareket edilmesi yolunda bir politika izliyoruz. Eğer bu bölgede bir operasyon yapılacaksa bu Türkiye Cumhuriyeti’nin hassasiyetlerine göre yapılması gerekir. İlk önceliğimiz vatandaşlarımızın kılına zarar gelmeden Türkiye’ye dönmeleri. Dolayısıyla yapılacak operasyonlara bu anlamda müsaade etmek mümkün değil. Niye böyle bir süreç yaşanıyor? Bunun birçok sebebi var. Türkiye olarak tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bin yıllık medeniyet tarihimizde ilk defa Ağustos ayında vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti’nin başını kendi oylarıyla seçecek" dedi.
Türkiye’yi aşağılamaya ve dışarıya şikayet etmeye odaklı organizasyonlar olduğunu vurgulayan Ercoşkun, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Geçtiğimiz sene Gezi olaylarından itibaren maalesef kendi içimizdeki hainler Türkiye’nin Suriye’deki El Kaide ve El Kaide ile bağlantılı birçok unsuru desteklediğini tüm yabancı kamuoyuna, Avrupa’ya, Amerika’ya empoze etmeye çalıştılar. İçeride politika üretemeyen, bundan aciz olan ve maalesef politika üretemeyerek bunun üstünü bu şekilde örtmeye çalışan organizasyonlar var. Bu hainler 17 Aralık ve 25 Aralık ile beraber bu işi daha da öteye götürmeye çalıştılar. Bu mesele o kadar büyük bir mesele ki aslında maalesef bu paralel organizasyonun da katkılarıyla hiç hak etmediğimiz gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan, Türkiye’yi kötülemeye, Türkiye’yi aşağılamaya, Türkiye’yi dışarıya şikayet etmeye odaklanmış bir organizasyon ile karşı karşıyayız. IŞID ile alakalı durumda bunun bir benzeridir. Kesinlikle Türkiye’nin Suriye içerisinde yapmış olduğu başta Türkmenlerle ilgili faaliyetlerde bir hassasiyet söz konusu."

FOTOĞRAFLI