AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) yurt içi ve dışında önemli faaliyetlerde bulunduğunu anlatırken, "Mağdur neredeyse, mazlum neredeyse İHH'yı orada görüyoruz" dedi.
Samsun'da Dost Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) ve İHH'nın partner kuruluşu olan Samsun İnsani Yardım Hareketi'ni (SİYAH) ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yardımlaşmanın sivil toplum kuruluşlarıyla artık Türkiye sınırlarını aştığını söyledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan milletvekili Cemal Yılmaz Demir, insani yardımda sivil toplum kuruluşlarının önemini her fırsatta ifade ettiğini söyleyerek, "Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, insani yardım önemlidir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle müslümanlar üzerinde büyük bir zulüm ve işkence var. Oralarda mağdur olanlara da Türkiye olarak sivil toplum kuruluşlarıyla yardım eli uzatıyoruz" dedi. İnsani yardım konusunda İHH gibi pek çok yardım derneğin güzel hizmetleri olduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Demir, şöyle konuştu:
"Yurt içi veya dışında mağdur, mazlum neredeyse İHH'yı orada görüyoruz. Bir bakıyoruz anasını babasını kaybetmiş yetimlere el uzatıyorlar. Bir bakıyoruz susuz topraklarda su kuyuları açıyor, savaş mağdurlarına ayni yardım ulaştırıyorlar. Bu tür dernekler sahipsiz kalmamalı. Hayırseverlerimizin de desteğiyle daha çok insana el uzatılacaktır. Bunun için İHH, 'Kimse Yok Mu?', gerek 'Deniz Feneri' gibi pek çok sivil toplum örgütüne bağış yapılmasının önemi büyük."