ÇANAKKALE'nin AK Partili Milletvekili Av. Mehmet Daniş, Tümgeneral Hüseyin Demirarslan'ın bir süre önce öldürülen oğlunun cenazesinde, babasını arayıp başsağlığı dilemediği için Başbakan'a beddua eden CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'a yanıt verdi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Mehmet Daniş, parti binasında bu akşam bir basın toplantısı düzenledi. CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği ağır sözleri basında çıkan haberlerden öğrendiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Daniş, "Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın Sayın Başbakanımız ile ilgili ağza alınmayacak, siyasete, özellikle TBMM'nin bir üyesine yakışmayacak sözlerini basından öğrendik. Bir milletvekilinin, özellikle misafir olarak, davet üzerine geldiği Çanakkale'de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanına, bir partinin genel başkanına yönelik kullandığı ifadelerin kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Öyle tahmin ediyorum ki, bu basına yansıdıktan sonra kendisi özür dileyecektir. CHP teşkilatının bununla ilgili girişimlerde bulunacağını ve gereğini yapacaklarını düşünüyorum. Bu üslup, bu dil, bizim siyasette hiçbir zaman hoş görmediğimiz, kullanmadığımız, ne milletimize, ne siyasete yakışmayacak bir üsluptur. Bu ifadeleri hiçbir şekilde kendisine yakıştıramadık. Ümit ediyorum ki CHP'nin kadroları ve yöneticileri de bu ifadeleri kendi partilerine yakıştırmayacaktır. Nereden bakılırsa bakılsın bu olay tam bir faciadır. Siyasete, siyasetçiye yakışmayan bir dildir. Özellikle sanatçı kimliği adı altında bu daha da vahim bir duruma gelmektedir. Biz bu konuyla ilgili üzüntülerimizi dile getiriyoruz. Kendisinden veya örgütünden bu konuyla ilgili acilen açıklama bekliyoruz" dedi.

AK Partili Milletvekili Av. Mehmet Daniş ayrıca, Tümgeneral Hüseyin Demirarslan'ın bir süre önce öldürülen oğlu Göktuğ Delirarslan'ın Yenice ilçesindeki cenazesine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. İsmail Kaşdemir ile birlikte kendisinin de katıldığını hatırlattı.

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde, CHP Belde Teşkilatı tarafından Kepez Belediye Nikah Salonu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen `Başöğretmen Atatürk' konulu panelde, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışırken öldürülen oğlu Göktuğ Demirarslan'ın cenazesi için Çanakkale'ye geldiğini belirtmiş, Harp Okulu'ndan sınıf arkadaşı olan Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın cenazesi için başsağlığı dilemeyen Başbakan Erdoğan'ı kınayarak, "Haram olsun. Başbakan diyorlar ya şimdi. Gözleri kör olsun inşallah. Yani inleye inleye g......n inşallah. Bunu söylemek zorundayım. Çünkü sen bu ülkenin Başbakanısın. Bir Tümgeneralin oğlu öldürülüyor, bir kere `başın sağolsun' demedi. Demirarslan generalin oğlunun cenazesinde bir tek ben vardım ya. Yazıklar olsun" diye konuşmuştu.