AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Herhaldeyeryüzünün 21'inci yüzyıldaki en büyük icadı internettir. Sosyal medya, sanal medya diye bir mecra var. Bunu yok sayamazsınız, görmezden gelemezsiniz" dedi.
Atatürk Kültür Merkezi tarafından 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenen 8'inci Uluslararası Türk Kültürü Kongresi'nin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu'ndeki Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof.Dr. Mustafa İsen, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof.Dr. Turan Karataş, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof.Dr. Derya Örs ile davetliler katıldı.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna törende zor bir dönemde olduklarını, sosyal medyanın her şeyin önüne geçtiğini, esas hedef kitlelerinden birisinin gençlik olması gerektiğini belirterek, "Gençliğimizi de bulabilmemiz gereken ortak bir dil kurmalıyız. Yani gençliğe ulaşamıyoruz maalesef. Bu şekilde kongrelerde veya bir takım eserleri asarak geleneksel iletişim metotlarını kullanarak bunu yapmakta biraz sıkıntılarımız var. Bu konuda da ileri bir dil geliştirmemiz gerekiyor. Ben yine de kültürel mirasına katkı sunacağına inandığım kongrenin verimli olmasını diliyorum" dedi.
"SOSYAL MEDYA, SANAL MEDYA' DİYE BİR GERÇEĞİMİZ VAR"
Vali Güngör Azim Tuna'dan sonra kürsüye gelen AK parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kitle iletişim araçlarındaki hızlı gelişmenin dünyayı 'bir ülke' haline dönüştürdüğünü söyledi. Yeryüzünün, 21'inci yüzyıldaki en büyük icadının internet olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, küresel değerlerin günümüzde yaşama yön ve şekil verdiğini, etkileme, etkilenme ve etkileşimin günümüzde çok daha hızlı hale geldiğini belirterek şöyle dedi:
"Ama bir taraftan da milli kültürlerimiz var. Her etniklerin bir kültürü var. Bunlar karşısında küreselleşmenin getirdiği baş döndürücü gelişmeler karşısında bu küresel fırtına türbülans karşısında milli kültürler, etnik kültürler ne yapacaktır. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Neşteri doktorun eline verdiğiniz zaman ameliyat yaparak hayat kurtarır. Ama bir serserinin eline verdiğiniz zaman bıçak olarak insanların bağırsaklarının yere dökülmesine, ölümüne yol açar. Güvenlik görevlisinin belinde silah olduğu zaman hepimiz rahat uyuruz. O asayişi, güvenliği temin eder. Ama bir teröristin elinde ölüm kusan bir makine haline gelir. Ateş, yeryüzündeki hayatın olmazsa olmazıdır. Ama binayı, fabrikayı, ormanı yakarsanız büyük bir facia, felaket unsuru oluşur. Bugün internet; sosyal medya, sanal medya gerçeğimiz vardır. Oraya kızma, oraya kahır etme yerine oradan insanlara doğruya ve güzele kanalize etmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak zorundayız. Yanlıştan şikayet edenler, doğruyu yaparak, doğru alternatifi sunarak yanlışa karşı mücadele etmelidir. Benim Twitter hesabımda günde binlerce kişi bana oradan küfür ediyor. Ama bu benim Twitter'dan vazgeçeceğim anlamına gelmez. Benim de 400 bine yakın takipçim var. O insanlara mesajlarımı ulaştırmaya çalışıyorum. Arızalar vardır diye biz nimetlerden vazgeçemeyiz."
Çelik, yozlaşmadan dünya ile uzlaşma içinde olunmasının kültürümüzden vazgeçeceğimiz anlamına gelmediğini belirterek şöyle devam etti:
"Antenlerimizi bütün dünyayı kapsayacak şekilde çevirmek zorundayız. Pergelimizi bütün dünyayı içine alması gibi bir zorunluluk vardır. Küreselle dünya bunu gerektirmektedir.  Yozlaşmadan dünya ile uzlaşma içinde olmak durumundayız. Kültürel DNA'larınızı korursanız ne yediğiniz önemli değildir. Size ırkçı bir bakış açısıyla kültürel beslenmeye bütün kapıları kapatırsanız beyninizi, dünyanızı küçültürsünüz. Ülkemiz için hayırlı olmaz. Gelişen teknolojiyle birlikte yeni şartlara ayak uydurmazsak çağın gerisinde kalırız. "
Hüseyin Çelik, törenin ardından Eskişehir Valiliğini ziyaret etti, ardından Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'ya döndü. Eskişehir'de 24-27 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türk Kültürü Kongresi'nde ise çeşitli ülkelerden gelen bilim inlanları 110 bildiri sunacak.