AK Parti, Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ifadelerinde adının geçtiği iddiaları üzerine, "Aslan’ın mezun olduğu Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’nin yeniden yapılması yönünde 1 yılı aşkın süredir Osmancık Belediye Başkanımız ve okul idaresi ile birlikte bir proje çalışması içinde oldukları konusunda bilgi sahibiyim" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında evinde yapılan aramada ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar bulunan ve tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ifadesinde bu paraların bağış olduğunu ve Çorum'un Osmancık İlçesi'ne İmam Hatip Lisesi, Makedonya'ya da Balkan Üniversitesi yapımında kullanılacağını söylediği belirtildi. AK Parti milletvekili Cahit Bağcı, yaptığı açıklamada Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ifadelerine dayandırılarak bazı internet siteleri ve basın yayın organlarında isminin geçtiğini hatırlattı. Milletvekili Cahit Bağcı, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın memleketi ve okuduğu okul olan Osmancık İmam Hatip Lİsesi'ne yeni okul yaptırma sözü verdiğini, bu yönde çalışmaları olduğunu bildiğini aktardı. Bağcı, şöyle dedi:
"Halkbank Genel Müdürü hemşerim Sayın Süleyman Aslan’ın ifade tutanaklarını görmedim, ismimin geçip geçmediği ve tanıklığım hususunda bir bilgi sahibi değilim. Ancak, sayın Süleyman Aslan’ın mezun olduğu Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’nin yeniden yapılması yönünde bir yılı aşkın süredir Osmancık Belediye Başkanımız ve okul idaresi ile birlikte bir proje çalışması içinde oldukları konusunda bilgi sahibiyim. Sayın Aslan, 7 Ağustos 2013 günü beraberinde kaymakam ve belediye başkanının da bulunduğu bir heyetle okulu ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunmuştur. Son olarak İstanbul’da bulunduğum sırada sayın Aslan’a makamında bir ziyarette bulundum. Görüşmede Osmancık İmam Hatip Lisesi konusu da açıldı ve okul projesinin hayata geçirilmesine ilişkin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Konuya ilişkin bilgim sadece bu düzeydedir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım."