MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Server Yazgan, “Pankreasın, karaciğerin sağlamsa, cebinde de evinin, çocuklarının rızkını zedeleyecek bir sıkıntı olmayan paran varsa kardeşim sabaha kadar iç” sözlerinin ardından Barlar Sakoğı’na giderek seçim çalışması yaptı. Yazgan vatandaşları çocuklarının rızkına sıkıntı vermemeleri ve alkolü araç kullanmamaları konusunda uyardı.
AK Parti’li Bodrum Belediye Başkan adayı Ali Server Yazgan, seçim çalışmaları kapsamında Şubat ayında yaptığı bir konuşmada, kimsenin giyimi, kuşamıyla, işleri olmadığını belirterek “Herkes istediği gibi yaşar. Diyorum ki pankreasın, karaciğerin sağlamsa, cebinde de evinin, çocuklarının rızkını zedeleyecek bir sıkıntı olmayan paran varsa, kardeşim sabaha kadar iç. Sana mani olan yok” ifadelerini kullanmıştı. Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nde çeşitli ziyaretlerde bulunan Yazgan’ı, vatandaşlar “Pankreasım, ciğerim sağlam” ve “Çoluk çocuk iyi sıkıntı yok” diyerek karşıladı. Esnaf ziyaretleri sırasında kendi partililerinin yanı sıra diğer partililerle de karşılaşan Yazgan, birlik beraberlik mesajları verdi. Bir süre önce sosyal içici olduğunu açıklayan Yazgan, “Bodrum’da Esnafın yüzde 99.9’u büyük sıkıntı içerisinde. Önümüzdeki 2 ay sürebileceğini düşündüğümüz turizm sezonunu bekliyorlar. Ama buna artık dur demenin zamanı gelmiş. Belde ve köylerde de sıkıntı var. Alkol kullanımıyla ilgili sözlerimin bugün de arkasındayım. Bununla birlikte biz Bodrum’da turizmi geniş zamana yaymak niyetindeyiz, önemli projelerimiz var” dedi.
“MEYHANELER SOKAĞINA GİREN TEK ADAYIM”
Alkol çıkışının sadece Bodrum’da değil İstanbul, İzmir ve Ankara’da da konuşulduğunu belirten Yazgan, Bodrum barlar sokağına giren tek belediye başkan adayı olduğunu söyledi. Yazgan şöyle konuştu:
“Diğer bazı arkadaşlar orada restoranlarda oturup yemek yerlerken ben bir ucundan bir ucuna gezdim, hiç tepkiyle de karşılamadım. Pek çok insan tarafından takdirle karşılandım. Aynen Bodrum’da bu yaşam devam edecek. Sözlerim her gittiğim yerde karşılıklı espri haline gelmiş durumda. Alkol alırken beni karşıdan gören ’Başkanım benim karaciğerim sağlam, param var, kimseye eziyet etmiyorum’ diye bağırıyor. Biz herkesi sevgiyle kucaklıyoruz.”

OU(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)