İÇİŞLERİ eski Bakanı, Mardin Milletvekili ile birlikte 30 milletvekili Mardin Büyükşehir Belediyesi seçimlerine destek olmak için il genelinde çalışma başlattı. Ak Parti İstanbul milletvekili Nureddin Nebati, 17 Aralık senaryolarına 30 Mart seçimlerinin güzel bir ders olacağını söyledi.
Mardine gelen ve aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de bulunduğu 30 Ak Parti Milletvekili, bir otelde basın toplantısı düzenledi. Grup adına konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, 17 Aralık senaryolarına 30 Mart seçimlerinde güzel bir ders verileceğini söyledi. 17 Aralık komplosunun tutmadığını belirten Nebati, şöyle dedi:
"17 Aralık'ı komplo ve darbe olarak görüyoruz. Ama tutmadı. İnsanların duaları ile bu olayın üzerine gidildi. Bugün şöyle bir ülkenin geneline bakılsın. AK Parti'nin ne yaptığını, ne yapmak istediğini göreceksiniz. Yapılan bu hizmetleri kimse inkar edemez. Barış sürecinin yaratığı huzuru göz önünde bulundurmak gerekir. Biz bölgesel kimlik milliyetçiliğini asla kabul edemeyiz. Burda asırlardır var olan birlik ve beraberlikte Mardin bir örnek. Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Yezidi hep beraber kardeşçe yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. İnsanlar arasında ayrımcılığı yapanlardan ne bekleyeceksiniz? Yapılan bu huzur ve güven ortamını kabullenmeyenler olaylar çıkartıp vefat eden 15 yaşlarında bir çocuğun bazı siyasi ve örgütler kendilerine malzeme olarak kullanıyorlar. Eğer bu insanlık ise benim söyleyecek bir şeyim yoktur. Hiç kimse 15 yaşında bir insanın ölmesini tasvip ve kabul etmez."
Basın açıklamasının ardından milletvekilleri seçim çalışmaları için ilçe gezilerine başladı.

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)