Ünsal ÇAKİN / İstanbul, ( ) - AK Parti'den CHP'ye geçen tek ilçe olan Beylikdüzü'nün yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni göreviyle ilgili duygularını paylaştı. İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'ndan çıkarken vatandaşların tebriklerini kabul etti. Sevgi gösterileriyle karşılanan yeni Başkan için, "İmamoğlu oley", "Gençlik seninle, İmamoğlu ilerle" şeklinde sloganlar atıldı.

Devir-teslim töreninden sonra başlayacağı Beylikdüzü Belediye Başkanlığı göreviyle ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, beklentilerinin İstanbul'da da kazanmak yönünde olduğunu belirterek, "Beklentilerimiz, bu değildi aslında. Beklentimiz, İstanbul'la beraber Beylikdüzü'nü kazanmaktı; ama olmadı. Tam istediğimiz gibi olmasa da, en azından Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak, ciddi bir oranla seçimi kazanmak bizim için çok sevindirici. Yüzde 51'e yakın oy aldık. Bu bizim için büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

"% 51'İ BENİM % 49'U DEĞİL, ASLA BÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYORUM"

Beylikdüzü'nde herkesin kalbini kazanacağını vurgulayan İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde yaşayan herkese şunu söylemek istiyorum: Herkesin kalbini kazanacak bir belediye başkanı geliyor ve bu seçimde sandığın içine giren bütün oylar benim oylarım. Yani yüzde 51'i benim, yüzde 49'u değil, asla böyle bir şey düşünmüyorum. Hepsini bize verilmiş oy olarak görüyorum. Bundan sonra o oyların tamamını almış gibi, aynı sorumlulukta, herkese eşit mesafede, güzel bir hizmet dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum. Ve gerçekten kaliteli bir Beylikdüzü, kaliteli bir yaşam; hem partimizin bize verdiği görevi yapmak, hem toplumun beklentilerini karşılamak. Vatandaşın kendini bulduğu, yönetimin içinde kendini hissettiği, herkesin yönetimle buluştuğu, belediye başkanı korumasız gezsin, belediye başkanı her zaman vatandaşın arasında olsun ve vatandaşla sürekli sıcak bir diyalog kursun. Tabii ki projelerle bezensin, projelerle büyüsün; o da olacak. Hem felsefesiyle hem projesiyle yeni bir Beylikdüzü" diye konuştu.

"İSTANBUL, BEYLİKDÜZÜ'NDE BİR SAHİL OLDUĞUNUN FARKINA VARACAK"

Beylikdüzü'ne sahil şeridi kazandıracağını belirten İmamoğlu, "Bir kere Beylikdüzü'nün ciddi bir sahil şeridi var, yaklaşık 13 kilometre. Ama bunun limanla işgal edilmiş kısmı dışındaki kısmını vatandaş kullanamıyor. Bir kere sahili kazandıracağız. İstanbul, Beylikdüzü'nde bir sahil olduğunun farkına varacak" dedi.

İlçeyi kültür sanat yönünden de geliştireceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Beylikdüzü'nü kültür sanat kenti, sadece otel şehri değil de, hayatın yaşandığı, daha doğrusu yaşanan bir Beylikdüzü üretmek. Alışveriş merkezleriyle değil, sosyal konutlarla ya da sabah işe, akşam eve gelinen bir kent değil. Dönemin kent kurgusu sıkıntılı. Dönemin kent kurgusu, sadece binalar yapılıyor. Kapalı bir kutu gibi, site içerisinde birkaç yaşam kültürü dışında hiçbir şey sunulmuyor. Bu vahşi bir büyüme. Bu vahşi büyümeye dur denecek bir şehirciliği biz Beylikdüzü'ne kazandıracağız. Bununla ilgili tüm altyapı, bütün projelerimiz hazır. Hem şehir merkezi oluşturup, hem sahili doğası, İstanbul'un en büyük şehir parkını yapma planımız var. 1 milyon metrekarelik bir yaşam vadisi, şehir parkımız olacak. Bunları başaracağız."

ÜÇ (CO)