Liste istifası AK Parti Bornova eski Teşkilat Başkanı Serdar Altınkılıç ve ilçe yöneticisi Murat Aydın, meclis üyesi listelerine tepki göstererek partilerinden istifa etti. Altınkılıç, “İl yönetimi bu seçimi CHP’ye sattı” dedi.
İzmir’de AK Parti Bornova’da iki ilçe yöneticisi Serdar Altınkılıç ve Murat Aydın meclis üyesi aday listelerinde parti teşkilatının yok sayıldığını öne sürerek istifa etti. AK Parti Bornova’da iki dönem Teşkilat Başkanlığı yaptığını belirten Altınkılıç, “Bu partide kurucu gençlik kolları üyesi olarak yer aldım. Medya ve tanıtım, teşkilat başkanlığı görevinde bulundum. Meclis üyesi aday listelerinde teşkilatımız yok sayıldı. Fikirlerimiz alınmadı. Demokratik hakkımı kullanarak istifa ettim. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ‘ilçesinde oturmayan hiçbir meclis üyesini listelerde yer almayacak’ diyerek söz verdi. Bugün görülen tablo bunun böyle olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.
“AK Parti İzmir İl Başkanlığı bu seçimi CHP’ye satmıştır” diyen Altınkılıç, “Çünkü rant birlikteliği içerisindeler. Listeleri 2-3 kişiyle birlikte teşkilatları dikkate almadan tamamen kendilerine yakın isimlerden oluşturdular. Teşkilata emek harcayan gecesini gündüzü katan hiçbir arkadaşımın fikri alınmadı. Partimden ve görevimden istifa ettim. Biz Bornova’da bir meşaleyi yaktık. Sessiz çoğunluğun sesi olarak istifa ettik. DP çatısı altında siyasete devam edeceğiz. Bundan sonra olacaklardan il başkanlığı sorumludur” dedi.
AKAY’LA TARTIŞAN HASAN ALİ KARAMAN LİSTEDE
Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın listeye yazılmasını şiddetle karşı çıktığı, eski İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Karaman listede yer aldı. Karaman’ın listeye yazılmasını Binali Yıldırım’ın istediği bildirildi. Bir dönem mali işlerden sorumlu İl başkan yardımcı olan Karaman, İl Başkanı Akay ile faturalar nedeniyle tartışmış görevinden istifa etmişti.
Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()