MANİSA’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 30 bin 231 oy farkıyla kaybeden AK Parti Manisa il teşkilatında ilçelerdeki başarıyla buruk sevinç yaşandı. İldeki 17 ilçeden 11’ini kazandıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, “Halkımız büyükşehiri bize vermedi ancak, büyükşehir belediye meclisinde denetimi bize teslim etti. Milletimizin iradesine saygımız sonsuzdur” dedi.
Manisa İl Seçim Kurulu’nda askıya çıkan yerel seçim sonuçlarına göre MHP’li Cengiz Ergün 354 bin 933 oy alırken, AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi 324 bin 702 oy aldı. CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve milletvekili Özgür Özel ise 161 bin 766 oy alarak seçimi üçüncü sırada bitirdi.
İl Seçim Kurulu’nun askıya çıkardığı seçim sonuçları ile ilgili AK Parti Manisa Teşkilatı, kazanan ilçe belediye başkanları ve kaybeden belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı yaptı. Partide düzenlenen toplantıya AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir de katıldı.
AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, partilerinin Türkiye genelinde yerel seçimlerde yüzde 45 oranında oy aldığını belirterek, “Sayın Başbakanımızı, partimizi ve milletimizi karanlığa gömmek isteyenlere yüzde 45’lik oy oranı ile gereken cevap verildi. Partimiz zaferini tekrar perçinledi” dedi.
“BELEDİYENİN DENETİM YETKİSİ BİZDE”
AK Parti İl Başkanı Baybatur, partilerinin 2009 yerel seçimlerinde il genelinde yüzde 36 oranında oy aldığını ve 2014 yerel seçimlerinde bu oranı 1 puan artırarak yüzde 37’lere yükseldiğini söyledi. Baybatur, 2009 yerel seçimlerinde partilerinin 9 ilçeyi kazandığını belirterek, “2014 yerel seçimlerinde 17 ilçe belediyesinden 11’ini partimiz kazandı. Yani ilçe belediye başkanlığı sayımızı artırdık. Ayrıca resmi olmayan sonuçlara göre 87 kişilik büyükşehir belediye meclisinin 48’i AK Parti, 32’si MHP ve 7’si CHP’den oluştu. Yani görülüyor ki halkımız belediye başkanlığı yerine, belediyenin denetim yetkisini bize verdi. Milletimizin iradesine ve tercihine saygımız sonsuz. Manisa halkından gereken mesajı aldık. Artık önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere bakacağız” diye konuştu.
“PARALEL YAPIYLA HAREKET EDENLER VE GİZLİ AKTÖRLER VARDI”
AK Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’da CHP ve MHP’nin birlikte hareket ettiğini söyleyerek, “Türkiye’deki gizli oyunlar Manisa’da oynandı. MHP ve CHP birlikte hareket etti. Bu seçimde geçersiz oyun çok fazla olduğuna dikkat çekmek isterim. 2009 yerel seçimlerinde geçersiz oy 19 bin 694 iken, 2014 yerel seçimlerinde bu sayı 41 bin 680’e yükseldi. 2011 genel seçimlerinde ise geçersiz oy 19 bin 444’tür. Bu konuda partimizin avukatları aracılığıyla gerekli itirazlarımızı yaptık ve hukuksal mücadelemiz sürecek. Ayrıca partimizi yıpratmaya çalışan paralel yapı ve gizli aktörler seçim boyunca sandıklara müdahale etti. Sandıklara ve halkımızın seçme hakkına yapılan müdahaleler demokrasiye yapılan bir suikasttır. Seçimlere gölge düştü. Bunlarla ilgili gerekeli tespitleri yaparak ilgili makamlara şikayetlerimizi yaptık. Oy çuvallarının ağzı kapanmadan, mühürlenmeden, resmi görevlilerin nezaretinde olmadan ilçe seçim kuruluna götürüldüğü tespit edildi. Sandık sonuçlarının birleştirme tutanaklarında değiştirildiği görüldü. Bununla ilgili elimizde belge ve bilgi var. Mesela bir sandıkta AK Parti’nin oyu yüzde 31 olarak geçmişken bu birleştirme tutanağına 0 olarak geçmiştir. Bu konuda gereken her türlü yasal işlem yapılacak. Partimizin avukatları ve bizler gerekli incelemeyi yapıyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybeden AK Partili Tanrıverdi, milletin iradesine saygılı olduklarını belirterek 12 yıldır milletvekilliği görevinde Manisa için Ankara’da gösterdiği gayreti sürdüreceğini açıkladı. Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Teşkilatı’nda kazanan ilçe belediye başkan adayları ve kaybeden ilçe belediye başkan adayları milletvekilleriyle birlikte basına kapalı değerlendirme toplantısı yaptı.

İK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)