Osman BEKLEYEN/VAN, ()- AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Danıştay'ın kuruluşunun 146. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada Van depreminin üzerinden siyasi şov yaptığını iddia ettiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu kınadıklarını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Aras yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin Van'ı depremden sonra yeniden inşa ettiğini belirterek, Metin Feyzioğlu'nu kınadı. Aras'ın açıklaması şöyle:
"Van artık depremi unutmuş geleceğini konuşmaya başlamıştır. Van, depremi gündeminden çıkarırken, yalan ve yanlış bilgilerle Danıştay’ın 146. Kuruluş yıldönümünde tekrar gündeme getiren TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu, Van’da hiçbir şey yapılmamış tarzında beyan ettiği söylemleriyle tamamı ile siyasi şov yaparak belki de siyasi bir deprem yaratma amacıyla hepimizi şaşırtmış ve üzmüştür. Öncelikle Sayın Feyzioğlu’nu  bu tutarsız ve hukuksuz söyleminden ötürü şiddetle kınıyoruz. Yiğidi öldür hakkını yeme diyen atalarımızdan dahi ders almayan Feyzioğlu, deprem günü kabinesiyle birlikte Van'a çıkarma yapan ve o günden itibaren yaraların sarılması için gece gündüz seferber olan Sayın Başbakanımızın ve AK Parti iktidarımızın Van’a yaptığı eserleri görmezden gelerek konteyner kentte kalan aileleri gündeme alması ve  bir de işin aslını doğru bir şekilde yansıtmaması Sayın Feyzioğlu’nun acı bir gaflete düştüğünü göstermişti.r" BİR YILDA 17 BİN 486 KONUT YAPILDI Depremden sonra yapılan çalışmalarda 1 yıl içersinde 17 bin 486 yeni konut inşa edildiğine dikkat çeken Aras, şöyle devam etti:
"Bu konutlar hak sahiplerine teslim edilirken, başvuruda bulunmayan vatandaşlardan artan Van Merkez ve Erciş ilçemizdeki 2 bine yakın konut ise Afet Kanununda yeri olmamasına rağmen, Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine kiracı vatandaşlara da hak sahibi afetzedeler gibi eşit şartlarda tahsis edilmiştir. Ancak şu anda konteynerde kalan aileler kendilerine bedelsiz olarak konut verilmesini talep ediyorlar. Bu aileler adeta depremi fırsata dönüştürmek ve işi yokuşa sürmek amacıyla bilhassa muhalif siyasetin körüklediği sembolik mağdur argümanı olarak kalmaya devam etmektedirler. Van halkı neyin ne olduğunu nelerin yapıldığını gayet iyi bilmektedir.  Kimlerin Van üzerinden kirli hesaplar yürüttüğünü ve bu tarihi güzelliklere gölge düşermeye çalıştıklarını iyi bilmektedir. TBB Başkanı Sayın Feyzioğlu gibi istismarcıların kullandıkları argümanların halk nezdinde hiçbir karşılığı ve tutar yanı yoktur. Cübbesiyle boş konuşup, yalan haksız ithamda bulunan Sayın Feyzioğlu'nu, kamuoyu huzurunda Van'a davet ediyor ve eğer 3 maymunu oynamayacaksa kendisini bağımsız ve tarafsız bir şekilde yapılanları görmesini teklif ediyorum."
OB(OB/SS) (FOTOĞRAFLI)