AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, TBMM'de milletvekillerinden oluşan bir saz ekibi kurulması için Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e teklif götüreceğini söyledi.
Renkli yaşam biçimiyle dikkat çeken AK Parti Ordu Milletvekili evli 2 çocuk babası Fatih Han Ünal, TBMM bünyesinde milletvekillerinden oluşan müzik korosu oluşturmak için çalışmalara başladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ederek kendisinden mecliste müzik korosu kurulmasını talep edeceğini belirten Milletvekili Ünal şunları söyledi:
"TBMM'de milletvekillerinden oluşan bir koro, saz ekibinin oluşması için meclis başkanımıza teklif götürmeyi düşünüyorum. Futbol takımı zaten var, sportif etkinlikler her yaz yapılıyor. Bunun yanında müzik çalışmalarının da yapılabileceğini düşünüyorum. İnşallah gelecekte böyle bir organizasyon olursa çok renkli bir koromuz olacağını düşünüyorum. Çünkü çok yetenekler ortaya çıkacaktır. Türkiye'de de bizim bölgesel farklı şiveleri, kültürleri farklı, türküleri farklı bölgeleri mecliste biz bir araya getirmiş oluruz. Her bölgedende ilgiyle karşılanır diye tahmin ediyorum."
'KONSER ORGANİZE EDEBİLİRİZ'
Zıpkınla balık avlayan, ney, keman, bağlama, gitar ve org çalıp resim yapan Fatih Han Ünal, evde eşi İlknur Ünal (42), oğlu Fehmi Sait (18) ve kızı Nursena (14) ile birlikte stres atttığını anlattı. Fatih Han Ünal, zaman zaman milletvekili arkadaşlarını da eve davet ettiğini vurgulayarak şöyle dedi:
"Milletvekillerimizin de stres atmaya ihtiyaçları var. Bu paylaşımı onlar da arzuluyorlar, 'zaman zaman bir araya gelelim' diyorlar. Bize geldiklerinde de saz, keman, org çalarak hep birlikte stres atıyoruz. Sesi güzel olan arkadaşlarımız var. 'Bir araya gelip konser organize ederiz' diye plan da yapıyoruz."
'SAYESİNDE YETENEKLERİMİZİ KEŞFETTİK'
İlknur Ünal da, eşinin yetenekleri sayesinde aile olarak çocuklarıyla birlikte kendi yeteneklerini de keşfettiklerini söyledi. Kendisinin bir yıl boyunca ebru kursuna gittiğini resme karşı yoğunlaştığını kaydeden İlknur Ünal, "Fatih Han bey mecliste yoğun çalışmalarından sonra eve geldiği zaman bize konser verir. Org, saz çalar, ney üfler arada oğlum da eşlik eder. Biz de kızımla beraber dinleriz. Arada ona eşlik ederiz. Kendi aramızda güzel bir koro oluşturuyoruz." diye konuştu.