Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - AK Parti Sivas Kadın Kolları üyeleri, gece saatlerinde kent meydanında toplanarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde taşıdıkları kundağa sarılı oyuncak bebekleri kan rengine boyayan kadınlar, çocuklar ölmesin diyerek dua etti.
Kent meydanında toplanan Ak Partili kadınlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek çocuk ölümlerine tepki gösterdi. Yaklaşık 150 kadın, burada yaklaşık 2 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Başlarını beyaz yazma ile örten kadınlar ellerinde çeşitli dövizler taşıdı. Çocuklarında yer aldığı eylemde, kadınlar kucaklarında kanlı kundağa sarılı oyuncak bebek taşıdı. Grup adına açıklama yapan Ak Parti Sivas Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, hayvanlar öldüğünde ayaklanan dünyanın çocuklar öldüğünde neden ortaya çıkmadığını sorgulayarak çocuk ölümlerine tepki gösterdi. ÇOCUKLAR ÖLMESİN
Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Filistin'de çok sayıda çocuk ve hamile kadın öldürülüyor. Biz anneler ağlamasın istedik, herkesin dikkatini çekmek istedik. Belki burada hiç bir şey yapamayız, elimizden hiç bir şey gelmez ama en azından bir fatiha okuruz, dua ederiz. O yüzden bugün arkadadaşlarla beraber toplandık ve beyaz yazma örttük. Beyaz örtünmemizin sebebi de barış timsaliydi. Biz bütün dünyanın, bütün müslüman aleminin barış ve sevgi içerisinde yaşamasını istiyoruz. Bunu özellikle çocuklar için istiyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz diyoruz. Bunu sadece Müslümanlar içinde değil bütün dünya çocukları için istiyoruz. Dünya kadınları için, anneler için istiyoruz. Anneler gününü kutluyoruz, kadınlar gününü kutluyoruz ve bir yandan da anneleri ve kadınları üzüyoruz, çocukları öldürüyoruz. Bu gerçekten vicdanı olan hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir durum. Bir hayvan ölünce bile ayağa kalkan dünya, bu çocuklar öldüğü zaman neredeler onu merak ediyoruz. Ben buradan özellikle kadınlara sesleniyorum. En ufak bir şeyde ayaklanıyoruz, bağırıyoruz, çağırıyoruz. Bu ölen çocukları kendi evlatlarınız gibi kabul edip dua etmenizi istiyorum. Bundan sonraki süreçlerde inşallah anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin diyoruz. O ölen çocuklarda bizim çocuklarımız, biz mülüm gayri müslüm diye de ayırt etmiyoruz. Siyahı beyazı hepsi bizim çocuklarımız diyoruz."
Basın açıklamasının ardından Kadın Kolları Başkanı Öztürk dünyaya barış getirmesi için gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı. Eylemciler daha sonra dua ederek dağıldı.

FOTOĞRAFLI