CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Ergenekon Davası’ndan tutuklanıp 4 yıl 277 gün cezaevinde kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla tahliye edilmesini Ak Parti milletvekilleri twitter hesaplarından yorumladı.
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, “Anayasa Mahkamesi’nden sonra bugünkü tahliye kararı da hukuk devleti ve demokrasi açısından sevindirici. Mustafa Balbay geçmiş olsun. Anayasa Mahkemesi’nin kararı, yargılama sürecinde keyfiliği sınırlayan yeni bir içtihattır. Karar, birçok uzun ve gerek(çe)siz tutukluluğa son verebilir” diye yazdı.
AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da “Mustafa Balbay’a geçmiş olsun. Karar örnek alınmalı ve tüm tutuklu milletvekilleri salıverilmelidir. Hukuk herkese lazım. Bunun için önce tarafsız ve bağımsız yargı. Anayasa Mahkemesi bu konuda tarihi bir karar verdi. Kutluyorum” dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, imalı mesajında “Mustafa Balbay tahliye edilmiş, hayırlı olsun. Umarım bağımsız yargı tutuklayıp, bağımsız yargı tahliye etmiştir" diye yazdı.