Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto edenler, Ak Parti seçim bürosunun önünden geçerken 'Hırsız var', 'Katil var' sloganları attı. Seçim bürosundakiler, partinin seçim müziğinin sesini sonuna kadar açarak, göstericilerin sloganlarını bastırmaya çalıştı.
Öğle saatlerinde Hükümet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ederek İzzet Baysal Caddesi'nde yürüdü. 'Onlar çalıyor, biz yoksullaşıyoruz' yazılı pankart taşıyanlar caddede bulunan Ak Parti seçim bürosunun önünden geçerken 'Hırsız var', 'Katil var' sloganları atmaya başladı. Sloganları bastırmak için seçim bürosundakiler Ak Parti'nin seçim müziğinin sesini yükseltince, göstericiler daha fazla bağırdı. Ak Parti seçim bürosundakiler 'Hırsız var', 'Katil var' sloganlarını bastırmak için sesi sonuna kadar açtı.
Buradan yürüyüşe devam eden göstericiler 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Hükümet istifa' sloganları atarak Bankalar Meydanı'na geldi. KESK dönem sözcüsü Erkan Korkmaz burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Ak Parti tarafından yangın yerine çevrildiğini söyledi. Korkmaz, "Sokaklar demokrasi isteyenlere yönelik gaz, tazyikli su ve plastik mermi kullanılarak her türlü şiddetin uygulandığı yerlere çevrilmektedir. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ayakkabı kutularından saçılan milyon dolarlar, tarafların internete karşılıklı servis ettikleri rüşvet pazarlıkları, yolsuzluk ve rüşvet çarkının tam ortasında yer alanların tahliye edilmesi gibi gelişmeler sadece birikimlerimizi çalanları değil, geleceğimize ipotek koymak isteyenleri de gözler önüne sermiştir" dedi.
Bu konuşmanın ardından göstericiler dağıldı.

MY,TB(MÇ/ESM) (FOTOĞRAFLI)