Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenler için dua edilerek gıyabi cenaze namazı kılındı.
Akşam saatlerinde Kale Cami yanında düzenlenen dua programına, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Vekili Erdal Karaca, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda daha sonra mevlit okundu. Ardından Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için dua edilirken bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Dua sonrasında Abdullah Ağbektaş tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazına bazı kadınların da katıldığı görüldü.
Program sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Ak Parti Milletvekili Hilmi Bilgin, "Bundan 5 gün önce elim bir kaza sonucu 301 vatandaşımızı şehit vermiş bulunuyoruz. Ben kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Beklenmeyen ve umulmayan bir kazaydı. Tabi hükümet yetkililerimiz, devletimiz orada. Bugün itibariyle kurtarma çalışmalarını tamamladılar. Ve inşallah bu kazadan gerekleri dersleri alacağız. Bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. Bizim millet olarak yapmamız gereken, sevinçleri ve acıları paylaşmaktır. Bugünde bu manada Sivaslı hemşehrilerimiz gençlik kollarımızın öncülüğünde, hem onların acılarını paylaşmak hemde onları hayır dualarında bulunmak üzere böyle bir program tertip ettik. Ben bu vesileyle programa katılarak katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GC (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)