AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 13 yönetim kurulu üyesi, yerel seçimlerde Bingöl belediye başkanı adaylığı konusunda genel merkezle ters düştükleri gerekçesiyle partilerinden istifa etti.
Ak Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, seçim sürecinde partisinin zarar görmemesi için yönetim kurulu ile birlikte kendisinin de istifa ettiğini belirterek, "Aslında partimi bırakmak istemiyorum. Yönetimimizdeki üyelerin çoğunluğu istifa etti. Ben yine Ak Partiliyim, Tayip Erdoğancıyım. Arkadaşlarımın istifa etmesiyle bende partimi daha fazla zora sokmamak için istifa ettim. Aslında ben böyle bir girişirimde bulunmak istemezdim. Şu anda arkadaşların çoğu istifa etti. Bende istifa etmek zorundayım" dedi.
ADAYA TEPKİ VAR
Yeniden seçilecek yönetimin önünü açmak istediklerini söyleyen Çalbay, "Belediye başkanlığındaki isim için istifa etmiyorum. Halkın tepkisi ve yönetimin tepkisini gözeterek istifa ediyorum. Olay duyulduktan sonra telefonumuz susmuyor. Halkın ve yönetimin adaya karşı bir tepkisi var. Ben ise aday için değil, halkın ve yönetimin tepkisi gözeterek istifa etmek zorunda kaldım. Bende istifa edeyim ki yeni teşkilat hızlı bir şekilde şekillensin. Ben partinin zor durumda kalmasını kesinlikle istemiyorum. Benim etrafım boşaldı, kiminle hareket edip çalışacağım. Arkadaşlarımı ikna edemedim, kararlarını vermişlerdi. Biz ayrılacağız diyorlar. Bunu bakana ilettim, durumu anlattım. Bakan, 'arkadaşları ikna etmeye çalış, ben haftaya geleceğim, oturup konuşacağız' dedi. Maalesef arkadaşları ikna edemedim, istifa ettiler. Ben istifa etmesem bile bu saatten sonra teşkilatı oluşturamam. Arkadaşlarda ikna olacak gibi değil. Aday açıklanmadan önce halkımızın dershane konusunda da tepkisi vardı. Aday açıklandıktan sonra aday tepkisi de dershanelerle birleşince böyle bir sonuç çıktı" dedi. SB(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)