Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminin ardından Antalya Ak Parti'de seçim kutlaması yapıldı.
Yüzlerce partili, Recep Tayyip Erdoğan posterleri ve Türk bayraklarıyla halay çekti, şarkılar söyledi. Dev ekran ve ses sisteminin kurulduğu, havai fişeklerin ve konfetilerin atıldığı parti binası önündeki coşkuya, İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.
TARİHTEKİ YERİMİZİ ALDIK
Burada partililere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bugün hep birlikte bir kere daha tarihe geçtik. Bugün hep birlikte ilk defa cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanarak tarihteki yerimizi aldık. Ama bugün daha da önemlisi hep birlikte yeni Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerek tarih yazdık" dedi.
MİLLİ İRADE MİLLİ GÜÇ HEDEF 2023
Ak Parti'nin Antalya'da 30 Mart seçimine göre oylarını yüzde 6 oranında artırarak yüzde 42'ye yükselttiğini belirten Başkan Menderes Türel, “Türkiye'nin tarihi yeniden yazılıyor. Yeni Türkiye tarihteki altın harflerle hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Milli irade milli güç, hedef 2023. Bugün Tayyip Erdoğan'a oy verenler kadar oy vermeyenler de kazandı. Bugün bütün Antalya kazandı, bütün Türkiye kazandı" diye konuştu.
14 DEĞİL 84 PARTİ OLSALAR
İl Başkanı Mustafa Köse konuşmaya başladığında ise bir ara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüntüsü dev ekrana yansıdı. Kalabalıktan 'yuh' seslerinin yükselmesinin ardından Mustafa Köse, “14 değil 84 parti bir araya gelsinler bu milletin gücü hepsini yenecektir. Ne zaman bir seçim olsa biz o günü bayram ilan ediyoruz. Ne zaman bir seçim olsa biz o günün akşamında bayram yapıyoruz. Öyle bir iş başardınız, öyle bir seçim yaptınız ki, 'İstiklal Marşı'nı bilmeyenden Cumhurbaşkanı olur mu?' dediniz, olmaz. Bu milletin adamını cumhurun başına getirdiniz" diye konuştu.
KUTLAMALAR DEVAM ETTİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de seçimi kazanmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi ve partililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından partililer bir süre daha kutlamalarına devam etti.

FOTOĞRAFLI