Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), () - AYVALIK Uluslararası Müzik Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen AIMA Müzik Festivali'nde 20 kişiden oluşan AIMA Festival Orkestrasıbirbirinden güzel klasik müzik eserlerini başarıyla seslendirdi.
AIMA Müzik Festivali kapsamında Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen klasik müzik konserinde, Cem Boyner'in kızı Emine Boyner Kürşat ve Fatma Kürşat'ın yanı sıra organizasyona sponsor olan İstanbul'un tanınmış simalarından Rengin Suar ve Ayvalık Ticaret Odası yönetiminden Zeynep Kürşat Alumert'in de aralarında bulunduğu birçok seçkin müziksever hazır bulundu. AIMA'nın yetiştirdiği en önemli genç sanatçılardan Can Okan'ın yönetiminde, kemanlarda Mehmet Yasemin, Nilgün Yüksel, Fahrettin Arda, Sena Umul, Ilgın Ülkü, İmge Tilif, Elçin Özsaylık, Ayşen Tözeniş ve Asaf Öksüz yer alırken, viyolada Öykü Kocaoğlu, Günsu Özkarar, Emre Akman ve Tamer Tarhan, viyolonselde Dilbağ Tokay, Dorukhan Doruk, Pınar Doruk Bayraktar, Gözde Gündüç, kontrbasta ise Onur Özkaya görev aldı. AIMA Festival Orkestrası; Haydn, Brahms, Schucmann, Bottessini ve Hoffman gibi dünyanın en ünlü bestecilerinin birbirinden güzel eserlerini başarıyla icra etti. Konserde, macar danslarından 3 eseri piyano başında seslendiren Can Okan ve İriz Şentürker ise sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
AIMA Müzik Festivali'nin bugünkü son gecesinde ise; kemanlarda, Mehmet Yasemin ile İmge Tilif J.S. Bach'ın Konçertosu, Emre Akman Telemann'ın Viyola konçertosu, Corelli'nin Noel Konçertosu, Çaykovski'nin 'Andante Cantabile' adlı eseri ve Mozart'ın Divertimento, Re Majör eserini de Viyolonsel sanatçısı Dorukhan Doruk seslendirecek.

FOTOĞRAFLI