KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde oturan Necdet ve Mürvet Öztopuz çiftinin yeni dünyaya gelen gelen beşinci çocukları beyin kanaması teşhisiyle sevk edildiği Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki hastanede 23 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Anne Mürvet Öztopuz, eşinin asgari ücretle çalıştığını bu yüzden bebeğe bakamayacaklarını belirterek, devlet korumasına alınmasını istedi. Hemşirelerin 29 Ekim’de dünyaya geldiği için Ata ismini verdiği bebek, yoğun bakımdan çıkarılarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticilerine teslim edildi.
Lüleburgaz İlçesi’nde oturan 42 yaşındaki Necdet ve 40 yaşındaki Mürvet Öztopuz çiftinin beşincii çocukları geçen 29 Ekim'de devlet hastanesinde dünyaya geldi. Doğumun ardından 14 günlükken beyin kanaması geçirdiği belirlenen erkek bebek, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki özel REYAP Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Öztopuz çifti bebeklerini hastanede bırakarak evlerine döndü. 23 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren ve hemşirelerin 29 Ekim’de dünyaya geldiği için Ata ismini verdiği bebek, sağlığına kavuşunca normal odaya çıkarıldı.
ANNE: BAKAMAYIZ, DEVLET SAHİP ÇIKSIN
Dün, hastaneye gelen ev hanımı anne Mürvet Öztopuz, 4 çocuğunun daha olduğunu, eşinin de asgari ücretle çalıştığını söyledi. Beşinci çocuklarına bakacak maddi durumlarının olmadığını ifade eden Öztopuz, dilekçe vererek bebeğine devletin sahip çıkmasını istedi. Hastane yöneticilerinin bilgi vermesi üzerine gelen Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Ata bebeği alarak Sosyal Hizmetler Çocuk yurduna götürdü.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Özel REYAP Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdar Yılmaz, Ata bebeğin sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Bebek hastanemize geldiğinde beyin kanaması geçirdiği ve bununla birlikte beyinde su birikimi olduğunu tespit ettik. Hemen tedavi altına alındı. Tedavisine olumlu cevap alarak yoğun bakımdan çıkardık. Bebeğimiz sağlığına kavuştu” dedi.