AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, kadına şiddet görüntülerinin medyada yeralmaması önerisiyle ilgili olarak, "Kadına şiddet konusundaki bu haberlerin eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi bir etkisi oluyorsa, bu konuda bir süre beklemeye gerek var. Biz, medyaya sansür uygulayamayız’’ dedi. Zahteroğulları, insanların boşanma konusunda ise acele davrandıklarını söyledi.
Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Barosu tarafından Sabancı Kültür Sitesi'nde ’Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler sempozyumu’ düzenlendi. Sempozyum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları'nın geç katılması nedeniyle gecikmeli başladı.
BARO BAŞKANI: GÖRÜNTÜLER ŞİDDETİ ÖZENDİRİYOR
Sempozyumda ilk konuşmayı yapan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç kadına şiddet konusunda medyanın tutumunu eleştirdi. Konaç, "Medyanın kadına şiddet konusundaki tavrı içimizi sızlatıyor. Her televizyonlarda karısı kameralar önünde bıçaklayan koca veya bu tür bıçaklamalarının güvenlik kamerası görüntüleri veriliyor. Medya bu üzücü görüntüleri göstermemelidir. Bu tür haberlere gereken özeni göstermelidir. Basın özgürlüğü var ama şiddeti özendiren bu görüntüler, toplumsal şiddet konusunda erkeğe yol gösteriyor diye düşünüyorum. Medya bu konuda kendine çeki düzen vermelidir’’ dedi.
REKTÖR: KADININ ENTELEKTÜEL DÜZEYİ ARTMALI 
ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur da, "Kadının geri kaldığı toplumlar kesinlikle gelişemez. Kadın ayrımcılığı doğru olmaz. Kadının entelektüel düzeyinin artması, kadının istihdamı ülkemizi ileriye götürür’’ diye konuştu
KARPUZ KABUĞU BENZETMESİ
Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları konuşma yaptı. Bakan Fatma Şahin’in son dakika program değişikliği nedeniyle bu etkinliğe katılamadığını belirten Müsteşar Ahmet Zahteroğulları, Sabancı Kültür Sitesinde sempozyumu izleyen kadınlara yaptığı konuşmada, "Kadına şiddet konusundaki haberler medya tarafından 3'üncü sayfadan 1'inci sayfa haberlerine geçti. Tabirimi bağışlayın ama, kadına şiddet konusundaki bu haberlerin eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi bir etkisi oluyorsa, bu konuda bir süre beklemeye gerek var. Biz, medyaya sansür uygulayamayız. Bu konunun bilinirliliği, tanınırlılığı korkusunu yenmek için, zamana ihtiyaç var. Zaman içinde konunun medya ve toplumun kendi süzgeçinden geçireceğini ümit ediyorum’’ diye başladı.
KADINA ŞİDDET ARTIK GÖRÜNÜR OLDU
Zahteroğulları, şiddetin her yerde olduğunu, en çok da kadınların buna maruz kaldığını dile getirdi. Müşteşar Zahteroğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kadına şiddet konusundaki yaygın gerekçeler arasında alkol, madde bağımlılığı, ekonomik sıkıntılar başlarda gelmektedir. Toplumun ruh sağlığındaki gerekçeler ortadan kalkmadıkça başarılı olamayız. Çözümler sadece bakanlığın tek başına başaracağı iş değildir. Bilhassa, evden uzaklaştırmalar konusunda, aileyi dağıttığımız ve şiddetin artmasına yol açtığımız gibi eleştiriler de gelmektedir. Ancak, kol kırılır yen içinde kalır anlayışı bitti. Kadına şiddet artık görünür oldu. Aileyi geri planda bırakıp, kadını öne çıkarttığımız yolundaki eleştirilerde haksız. Son 3 yıldır istihdam edilen 4.5 milyon insanımızından 1.5 milyonu kadındır. Biz kadını ekonomik yönden de güçlendirerek, aileyi güçlendiriyoruz. Boşanmalar konusunda ise acele edildiği kanısındayız. Bu ülkede insanlar boşanmakta acele ediyor. Boşanmadan en çok çocuklar etkileniyor. Onların geleceği değişiyor. Boşanmalar yüzünden çocuklarını icrayla gören eşler oluyor.’’

OE(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)