VAN, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.
Müsteşar Nesrin Çelik, ilk olarak Van Valisi Aydın Nezeh Doğan'ı makamında ziyaret etti. Bir süre Vali Doğan ile görüşen Müşteşar Çelik, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlar tarafından hazırlanan yıl sonu sergisini gezdi. Sergilere ilgi gösteren Müsteşar Çelik, el emeği ve göznuru ile hazırlanan eserlerin çok kıymetli olduğunu söyledi. Valiliklerin desteğiyle öğrencilerin çok önemli çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Müsteşar Çelik, "Bugün, 'Dünya Çocuk İşçiliğine Hayır' günü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görev alanında özellikle dezavantajlı çocuklar, bütün çocukların çocuk hakları takipliği bizde. Dolayısıyla biz bu hassasiyetle takipteyiz bu bizim görevimiz" dedi.
PROJENİN KAPANIŞINI YAPTI
Müsteşar Çelik daha sonra bakanlıkları tarafından yürütülen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 298 bin Avro bütçeli Umut Tohumları projesinin kapanış törenine katıldı. Burada konuşan Müsteşar Çelik, projeyle Van'da meydana gelen depremde mağdur olan ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Çelik, şöyle dedi:
"Projenin başında hedeflendiği gibi, 100 meslek lisesi öğrencisine İtalya'da güneş enerjisi sistemleri üzerine mesleki eğitim verilerek İtalya'dan sertifika verilmesi sağlanmıştır. Katılımcılar, aldıkları eğitim sonrasında hayatlarında yeni bir umut ışığı doğduğunu proje yöneticilerine iletmişlerdir. Van ili Türkiye'de en yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip yerlerin başında gelmektedir. Van ili hem güneş enerjisi global radyasyon değeri hem de güneşlenme süresi bakımından miktar olarak Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Güneş enerjisindeki üretim verimliliği ve teknik uygunluk açısından en uygun bölgenin Türkiye'de Van bölgesi olduğu Elektrik Etüt İdaresinin Enerji Haritasında belirtiliyor. Bu nedenle, projenin sürdürebilirliği bakımından, Van'da güneş enerjisi yatırımı yapan şirket yetkilileri ile temas kurup öğrencilerin mezuniyet sonrasında bu sektörde staj yapmalarını sağlayabilmek önemli başarı olarak düşünülmektedir."

FOTOĞRAFLI